• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: dnevno.hr

16.05.2019

08:17

NAPRAVITE SOČNE KNEDLE SA ŠLJIVAMA! Signurno im nećete odoleti

Recepti

NAPRAVITE SOČNE KNEDLE SA ŠLJIVAMA! Signurno im nećete odoleti

Podeli vest

Recept koji ćete obožavati

Sastojci za testo:

1 kg krompira
60 grama maslaca
2 jaja
150 grama griza

400 grama oštrog brašna
so

Sastojci za nadev:

700 grama šljiva ili 25 komada
100 grama šećera

Sastojci za posipanje:

200 grama hlebnih mrvica
100 grama šećera
1 kesica vanilin šećera
100 grama maslaca

Priprema:

Ogulite krompir, operite, iseckajte na veće komade i kuvajte u slanoj vodi kao pire krompir.
Kada se krompir skuva, ocedite ga i gnječilicom za krompir napravite pire. U vrući pire krompir dodajte maslac, dobro izmešajte i ostavite da se ohladi. Pripremite smesu za posipanje knedla tako što ćete u plićoj posudi rastopiti maslac. Dodajte hlebne mrvice i zagrevavajte uz stalno mešanje dok mrvice ne dobiju zlatnožutu boju. Malo ohladite i u smesu dodajte šećer i vanilin šećer, dobro promešajte i ostavite sa strane. U ohlađeni pire krompir dodajte jaja, griz, so i polovinu predviđenog brašna za testo.

DOMAĆE I UVEK UKUSNE KROFNE! Jednostavan a ukusan specijalitet!

Sve zajedno lagano promešajte, najpre u posudi, a zatim u pobrašnjenoj radnoj površini uz stalno dodavanje brašna dok ne dobijete mekano testo. Šljive operite i očistite od koštica. Pobrašnjenim rukama otkinute komadić testa veličine oraha i malo ga razvucite na dlanu. Na testo stavite očišćenu šljivu koju ste prethodno s spoljašnje strane uvaljali u brašno, a u sredinu šljive stavili malu kašičicu šećera. Preko šljive prevucite testo i oblikujte malu lopticu. Napravljene loptice stavljajte na nabrašnjenu površinu. U posudu u kojoj ćete kuvati knedle nalijte vode, dodajte malo soli i pustite da proključa.

Napravljene loptice sa šljivama spuštajte u ključalu slanu vodu da se kuva. Vodite računa da u posudi ne bude previše vode jer će nivo vode narasti kada stavite knedle u vodu. Kada ih spustite u ključalu vodu dobro je pomerite malo kašičicom da se ne zalepe za dno posude. Kada voda nakon spuštanja knedli proključa, smanjite temperaturu da knedle lagano kuvaju.

Nakon nekoliko minuta knedle bi trebalo da isplivaju na površinu vode, te nastavite da ih kuvate još 5 minuta. Kuvane knedle izvadite iz ključale vode i spustite u posudu s hlebnim mrvicama koje ste prethodno ugrejali na maslacu. Po želji ih možete potpuno uvaljati u pripremljenu smesu za posipanje ili samo posuti po vrhu knedli.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17