• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje/N.Lazović

11.07.2016

20:01

NA PLAŽU BEZ BLAMA: Letnji vodič za muškarce!

Ljubav

NA PLAŽU BEZ BLAMA: Letnji vodič za muškarce!

Podeli vest

Muškarci su manje opterećeni svojim telom, pa se modna industrija ne trudi posebno da pruži neki izbor kupaćih gaća. Ipak, pokušali smo da dokučimo šta je trenutno u trendu na ovom planu

Da li iz razloga što muškarci ne haju za modu ili zato što još manje haju za to kako izgledaju, tek niko ih do sada nije posavetovao kako da odaberu adekvatan kupaći kostim.

U prilog ovoj činjenici ide podatak da se na ovu temu može pronaći nula (i brojkom 0) tekstova na internetu. Ipak, za sve one kojima je potajno stalo do svoje pojave na plaži, slede saveti stilista i modnih kreatora...

Bolje da se blamiram 10 dana na plaži nego da se ostalih 355 dana preznojavam u teretani, opšteprihvaćen je moto

- Za razliku od ženskih kupaćih kostima, kod muškog pandana stvari su manje-više iste već neko vreme. Odnosno, postoje neka opšta pravila, sve su ostalo varijacije na temu. Činjenica da su muškarci mnogo manje opterećeni svojim telom prilično objašnjava ovu tezu - bolje da se blamiram 10 dana na plaži nego da se ostalih 355 dana preznojavam u teretani - tvrdi stilista Ašok Murti.

(FOTO/ VIDEO) OBIČNO JE OBRNUTO: Kako izgleda operacija smanjenja grudi?

Kupaći kostim za gospodu generalno se stilski deli u dve kategorije: prvu čini sve ono što možemo reći da liči na šorts/bermude, i drugu, koja u osnovi dizajnom prati donji veš iz roda slipova. 

- Iako su potonji, žovijalno prozvani "spido", imali jedan momenat kada su ih neselektivno nosili svi pripadnici muškog roda, prva grupa proizvoda se smatra mnogo primerenijom za sva mesta gde ima više interakcije između nosioca kupaćeg kostima i ostalog sveta, odnosno svuda osim na sportskom bazenu - savetuje stilista i navodi nekoliko tipova građe (nazivi su naši), kao i kupaćih kostima koji im najviše odgovaraju.

Shutterstock

Šorts se smatra mnogo primerenijim svuda, ne računajući sportske bazene 

Zelen bor
Visokim muškarcima najviše odgovara forma bermuda (ako se pitate zašto, pomislite na proporciju figure i veličinu odevnog predmeta u pitanju).

Al Paćino
Niskim muškarcima (kao i jako mršavim, onim sa kratkim nogama itd.) odgovara forma sa kraćim nogavicama. Naravno da bi nogavica trebalo da bude uža, a ako spadate u mršave tipove, i jača boja kao i ekstremniji print mogu da budu dobra opcija.

(FOTO) ČETKICE U RUKE: Ovako se šminka Keti Peri!

Pivski stomak
Ako niste sreće da spadate u one koji se mogu podičiti idealnom građom, opredelite se za kraću i dublju varijantu kupaćih gaća sa širim pojasom kojim možete zamaskirati deo masnih naslaga na struku. Ovim ćete fokus pomeriti na noge, koje obično dobro izgledaju čak i kada sve drugo nije idealno.

Ako su se kilogrami oteli kontroli, birajte tamnije tonove bez ikakvog uzorka

Lakše vas je preskočiti (nego zaobići)
Ako ste ipak upali u onu kategoriju u kojoj su se stvari po pitanju kilograma malo otele kontroli, za vas su idealni oni modeli sa srednjom ili dužom nogavicom koja ima veću širinu i komfornijim pojasom. Logično je da se opredelite za neki od tamnijih tonova bez ikakvog uzorka.

Bicepsi i tricepsi
Ako imate telo na kojem ste radili predano, onda su za vas dozvoljeni i modeli iz one druge grupe kupaćih kostima, pod uslovom da su nogavice primerene dužine... ali ako ste i dalje ljubitelj klasičnog kupaćeg kostima za dečake, umesto modela sa lastišem u struku, birajte one koji imaju klasičan pojas sa učkurom, tzv surferski šorts. Što se tiče boja i dezena, sve je dozvoljeno, čega ste i sami svesni.

Shutterstock

Da dodamo i da ovaj Ronaldo/Bekam/Bred Pit tip muškarca može sebi da priušti model kakav poželi, dapače, što manje materijala, to bolje!

KORISNI SAVETI: Kozmetičarke otkrile tajnu savršene depilacije!

Trendovi

Kada je reč o trendovima (mora malo i modi), apsolutni hit su nešto uži i plići modeli - slip, bokser i šortsevi, sa obaveznim učkurom u pojasu.

- Što se tiče boje i dezena, aktuelni su pastelni tonovi sa akcentima u dezenu sa neon, drečavim bojama. Od tema je aktuelna retro tema - "buba" automobil i "havaji" palme u neon bojama. Retro tema mahom nije interesantna za naše tržište, ali floralni motiv, kao i geometrija u drečavim/neon bojama jeste - kaže PR modne kuće "Extreme intimo" Žika Nedeljković.

Tu su i kombinacije neon oranž, elektroplava, neon zelena i ciklama. Ciklama kao boja je malo rizična za muškarce, ali se pokazala dobro na našem tržištu, navodi Nedeljković.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17