• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mondo.rs/informer.rs

03.03.2021

08:21

OVAJ DORUČAK SVI VOLIMO, A NAJGORI JE ZA ORGANIZAM! Nutricionista otkriva šta bi to bilo pametno jesti ujutru!

Ljubav

OVAJ DORUČAK SVI VOLIMO, A NAJGORI JE ZA ORGANIZAM! Nutricionista otkriva šta bi to bilo pametno jesti ujutru!

Podeli vest

"Ujutro je najbolje izbegavati sendviče i hranu sa visokim sadržajem šećera, kao i onu koja sadrži kvasac, boje i konzervanse", objasnila je nutricionistkinja Andželika Duval.

"Za doručak ne bi trebalo jesti sendviče, hranu koja je inače svima omiljena, a evo i zašto. Kada spavamo, naše telo obnavlja sve resurse koji su potrošeni prethodnog dana. A ujutru treba da nadoknadi rezerve potrošene na oporavak. Ako je naš doručak ispunjen vitaminima i hranljivim materijama, u startu smo u prednosti i osećaćemo se odlično tokom celog dana. Ako je doručak loš, sastoji se uglavnom od hrane koja sadrži šećer i kvasac - kao što je hleb od belog brašna, od suhomesnatih proizvoda koji su puni konzervansa i boja, tada će se telo, umesto da dopunjava te resurse, trošiti se na varenje ove teške hrane i uklanjanje štetnih supstanci“, rekla je ona.

Nutricionistkinja je objasnila i zašto ispijanje kafe ujutru nije dobra ideja.

"Ljubitelji jutarnje kafe skloniji su problemima sa krvnim pritiskom. Tokom dana često osećaju umor, apatiju, jer kafa daje energiju samo u vrlo kratkom vremenskom periodu", objasnila je Andželika. 

Foto: Pixabay

Prema njenim rečima, najštetnije kod ovog pića je to što suzbija glad. što kasnije, uveče ima za posledicu da nam raste apetit, a retki su oni koji se odupru porivu da jedu, pa samim tim se i gojimo. 

Po rečima nutricionistkinje, idealan doručak predstavljaju žitarice i to kuvane. Napravi se kaša od kuvanih žitarica i doda joj se mleko, i po želji voće. 

Foto: Pixabay

"Dva ili tri puta nedeljno možete da napravite proteinski doručak - kajganu, kuvana jaja, salatu sa lignjama ili pilećim prsima. I predlažem da jedan dan u nedelji posvetite detoksikaciji, jer je našem telu zaista potrebna", zaključila je Duval.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija