• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.10.2021

11:11

ISPROBAJTE HLADNU TERAPIJU! Kocka leda za lepotu

unsplash.com

Ljubav

ISPROBAJTE HLADNU TERAPIJU! Kocka leda za lepotu

Podeli vest

Kad god se povredimo ili ustanemo sa natečenim podočnjacima, led nas spasava. Nanošenje leda na deo tela u zdravstvene svrhe poznato je kao hladna terapija ili krioterapija

Led je odavno popularan kao metoda za ublažavanje nekih stanja kože, a mnogi zagovornici ove prakse predlažu da se pri pravljenju kockica leda u vodu dodaju različiti sastojci, poput aloja vere, zelenog čaja, kamilice, žalfije, kofeina kako biste pokrenuli cirkulaciju lica.

Kako staviti led na lice

Četiri ili pet kockica leda zamotajte u čistu, meku, pamučnu tkaninu. Zamotanim ledom masirajte lice kružnim pokretima minut ili dva. Kružna masaža može se izvoditi nekoliko puta dnevno na području vilice, bradi, preko usana, preko nosa, obrazima, čelu.

Prednosti "ledene nege lica"

Klinika "Mejo" predlaže smanjenje podočnjaka ispod očiju stavljanjem hladnog obloga na otečeno područje, sa blagim pritiskom u trajanju od nekoliko minuta. Za ovu vrstu nege u vodu za pravljenje kockica leda treba dodati kofein (čaj ili kafa). Istraživanja su pokazala da kofein može prodreti u kožu i na taj način povećati cirkulaciju.

SLEDITE OVA PRAVILA

Pre nego što isprobate "ledene tretmane" lica, posavetujte se sa svojim lekarom ili dermatologom. Možda oni imaju neke nedoumice ili predloge kada je u pitanju stanje vaše kože, možda zbog lekova koje uzimate ili trenutnog zdravstvenog stanja. Ako dobijete zeleno svetlo od svog lekara, evo nekoliko preporučenih saveta koje treba da sledite:

koristite namenski posudu pravljenje kockica leda koju ćete koristiti za lice i očistite je nakon svake upotrebe
uvek dobro operite lice pre korišćenja leda
držite pri ruci čistu krpu ili maramicu za brisanje viška tečnosti koja bi mogla da kaplje s lica
uvek koristite platnenu tkaninu, nikada led ne stavljajte direktno na kožu
izbegavajte predugo držanje leda na koži, jer dugotrajno izlaganje niskim temperaturama može izazvati opekotine ledom

Led za akne

Ako se koža sa aknama neguje kockicama leda, to može usporiti upalu i suziti proširene pore na koži kako bi se smanjila prekomerna proizvodnja sebuma. Ukoliko koristite ledene tretmane lica za lečenje akni, često menjajte led i krpe kako biste izbegli širenje bakterija sa jednog dela lica na drugi. Kockice leda ne moraju biti samo od čiste vode. U zavisnosti od stanja i potrebe kože, kockice se mogu napraviti i od aloja vere, zelenog čaja, čaja od žalfije...

Foto: unsplash.com

Led na lice

Led aloja vera

Aloja vera se koristi za lečenje niza kožnih oboljenja, a najčešće za zarastanje rana i regeneraciju kože. Smrznuta aloja takođe ima lekovitu moć i može umiriti opekotine od sunca i akne. Ukoliko trenutno nemate zamrznutu aloju, na lice možete naneti gel od aloja vere pre nego što uradite svoj redovni ledeni tretman lica.

Led od zelenog čaja

Brojne studije ukazuju na to da su katehini u zelenom čaju antivirusni i antibakterijski. Upotreba kockica leda napravljenih od zelenog čaja može uticati na ubijanje virusa i bakterija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija