• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

31.12.2021

16:59

KAKO DA PRAVILNO NEGUJETE KOŽU TOKOM HLADNIH DANA? Evo šta treba da radite

Ljubav

KAKO DA PRAVILNO NEGUJETE KOŽU TOKOM HLADNIH DANA? Evo šta treba da radite

Podeli vest

Zbog niskih temperatura, vetra i snega, čim izađete napolje, lice vam je prvo na udaru

Tako je zimi koža lica vrlo osetljiva: crveni, peruta se, često neprekidno svrbi, a to je znak da obavezno morate da je zaštitite. Nega zavisi od tipa kože lica, pa na osnovu toga birajte sredstva kojima ćete je nahraniti da bi bolje podnela hladnoću.

SUVA KOŽA

Ne preterujte s pilinzima niti sa sredstvima za čišćenje. Zimi od toga možete imati više štete nego koristi.

Hidrirajte kožu. Osim krema koje inače koristite, upotrebite i ulja jer ona pomažu da se oštećena koža brže oporavi. Koristite maslinovo, arganovo ili orahovo ulje. Nekoliko kapi ovog ulja umasirajte u kožu lica i ostavite da koža upije.

Dermatolozi predlažu da i za dan koristite noćnu kremu jer je masna i hranljiva.

Univerzalna maska za hidrataciju

Izgnječite bananu srednje veličine. Dodajte kašiku meda i jedno belance. Dobro promešajte i smesu nanesite na očišćeno lice. Ostavite da deluje 15 minuta.
Banana je bogata kalijumom koji potpomaže dubinsku hidrataciju kože, a vitamin A oporavlja isušenu kožu
Belance je bogato proteinima, kolagenom i vitaminom A. Ovi sastojci koži vraćaju elastičnost.
Med ima antibakterijska svojstva i smanjuje upale, pa je odličan kada vas muče bubuljice.

MASNA KOŽA

Ovaj tip kože nije toliko na udaru hladnoće, ali vlaga odlazi i kroz sebum, pa je zbog toga masna koža sklona dehidrataciji. Da bi uvek bila hidrirana, vodite se ovim savetima:
Ovom tipu kože je neophodno redovno čišćenje lica. Razlog za to je višak sebuma. Koristite blaga sredstva za uklanjanje viška masnoće.

Foto: Shutterstock

Lice


Izbegavajte kreme suviše masne teksture i za to bi trebalo da se posavetujete sa dermatologom.

MEŠOVITA KOŽA

Mešovita koža je poznata po T zoni - čelo, nos i brada su masni, dok su obrazi, predeo oko očiju i na vratu suvi.

Čistite lice samo jednom, i to uveče.

Posebnu pažnju obratite na nos. Tu se kriju miteseri, pa u apoteci pronađite sredstvo koje će ujedno hidrirati taj predeo lica, a i pomoći da miteseri izbiju na površinu.

Koristite laganu kremu sa malom količinom ulja i umereno je nanesite na čelo, nos i bradu. Važno je da krema bude hidratantna.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija