• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.02.2022

13:46

OVU NAMIRNICU JOŠ NISTE PROBALI! Mleko u prahu neguje kožu - uklanja mrtve ćelije, leči opekotine i skida tamne mrlje

Ljubav

OVU NAMIRNICU JOŠ NISTE PROBALI! Mleko u prahu neguje kožu - uklanja mrtve ćelije, leči opekotine i skida tamne mrlje

Podeli vest

Osim za pravljenje napitaka i slatkiša, mleko u prahu je odlično za negu kože lica i tela

Ova namirnica je obogaćena laktozom, pa je idealna za uklanjanje mrtvih ćelija kože, a efikasno leči i opekotine i skida tamne mrlje s tela. Pronađite ovu namirnicu u prodavnici i isprobajte je za ove tretmane.

Za uklanjanje mrtvih ćelija kože

Pomešajte tri kašike mleka u prahu, kašiku maslinovog ulja, malo bademovog ulja i nekoliko kapi ružine vodice. Dobro pomešajte sve sastojke. Smesu stavite na pamučnu gazu, pa na lice. Ova mešavina će pomoći u uklanjanju viška prljavštine sa kože. Ostavite masku da odstoji 15 minuta i isperite hladnom vodom.

Skida i "veštački preplanuli ten"

Mrlje koje nastaju posle nanošenja kreme za potamnjivanje možete da skinete pomoću ovog recepta: u blenderu umutite dve kašike mleka u prahu i pola paradajza. Dobijenu pastu stavite na delove tela sa kojih želite da uklonite "veštački ten". Ostavite da odstoji 30 minuta i isperite vodom. Ponovite ovo dva puta nedeljno ili onoliko puta dok se sva krema za samopotamnjivanje ne skine.

Za bolji ten

Pomešajte po jednu kašičicu mleka u prahu i kurkumu, pa sve dobro promešajte. Smesu stavite na lice i vrat. Ostavite pola sata i isperite vodom nežno masirajući. Koristite ovu masku svaki dan tokom dve nedelje da biste dobili bolje rezultate.

Foto: Shutterstock

Mleko

Za suvu kožu

Ispasirajte mali komad banane i dodajte kašiku mleka u prahu. Nanesite ovu smesu na lice. Pustite da odstoji 20 minuta, pa isperite mlakom vodom.

Da uklonite tamne mrlje

Mleko u prahu reaguje kao piling i pomaže da se oslobodite mrtvih ćelija i mitesera. Pomešajte dve kašike izrendane pomorandžine kore, dve kašike mleka u prahu i onoliko vode koliko je potrebno da dobijete pastu. Smesu stavite na lice i vrat. Operite hladnom vodom posle 30 minuta. Ovaj tretman primenjujte dva puta nedeljno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija