
Pixabay
KAKO IZABRATI DOBRE JAGODE? Na ove stvari bi trebalo obratiti pažnju!
Sezona jagoda uveliko traje, a njoj su se posebno radovali ljubitelji ovog ukusnog voća. Da biste izabrali one najboljeg kvaliteta i koje su domaće, morate da znate nekoliko trikova kada ih kupujete
Domaće jagode su zdravije i svežije, ali brže propadaju jer imaju manje pesticida. One su iste boje spolja i iznutra, te imaju puno semenki i veoma su sitne. To ih razlikuje od uvoznih, gde su semenke sitnije i ređe.




Shutterstock
Prave, kvalitetne domaće jagode izdvajaju se i po intezivnom, prepoznatljivom mirisu. One nikada nisu istog oblika i veličine i nisu istog ukusa sa svih strana, jer sunčevi zraci ne padaju ravnomerno na voće.
Znalci kažu da valja obratiti pažnju i na peteljke – na uvoznim je velika, savršenog oblika i tamnozelena, dok je kod domaćih bleđa jer je nedavno ubrana.
S obzirom da domaće jagode brže gube na svežini i postaju gnjecave, dobro je da znate i trik kako da ih održite svežim duže vreme:



Shutterstock
Jagode dobro operite, te ih stavite u staklenu teglu na čije dno ste postavili papirni ubrus. Ubrus će vremenom skupljati višak vlage, zbog čega će jagode ostati sveže i neće postati gnjecave.
BONUS VIDEO:
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
informer.rs | Utorak, 24. 05. 2022.
-
informer.rs | Subota, 21. 05. 2022.
-
informer.rs | Subota, 21. 05. 2022.
-
informer.rs | Subota, 21. 05. 2022.
-
informer.rs | Subota, 21. 05. 2022.
-
informer.rs | Subota, 21. 05. 2022.
Cicka
29.05.2022. 10:47
Kupila sam juce jagode za dzem , odlicne su i pitala sam prodavca koja je sorta , kaze Alba, vec sam napravila dzem, da zna predsednik Vucic da ce se u ovom periodu trositi malo vise secera zbog slatka i dzemova, da zna da na 1 kg recimo jagoda ide 1 kg seceara a za dzem na 1 kg ide 400 gr. secera e sada koliko domacica pravi to neka zamisli koliko treba secera i tako dok traje sezona domaceg voca posle vise secera skoro da nece ni trebati . Onda neka pojuri one koji sakriju so , posle voca ide so za kiseli kupus i tursiju .