• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

01.06.2022

11:51

Doktorka objasnila ZAŠTO ne treba da urinirate dok se tuširate i nema veze sa bakterijama, u pitanju je nešto MNOGO OZBILJNIJE! (VIDEO)

Ljubav

Doktorka objasnila ZAŠTO ne treba da urinirate dok se tuširate i nema veze sa bakterijama, u pitanju je nešto MNOGO OZBILJNIJE! (VIDEO)

Podeli vest

Iako možete osetiti trenutno olakšanje i zadovoljstvo, ovaj čin bi zapravo mogao da ošteti mišiće karlice

 

@dr.teresa.irwin I said what I said!  Unless you're struggling with total bladder emptying you need to hear this #bladdertips #pft #obgyn ♬ Pieces (Solo Piano Version) - Danilo Stankovic

 

Urolog dr Tereza ​​Irvin, koja na društvenoj mreži TikTok ima skoro 85000 pratilaca, redovno sa njima deli najrazličitije savete.

Ovaj put se osvrnula na činjenicu da, iako daje trenutno olakšanje, ne bi trebalo da mokrite pod tušem, jer postoji mogućnost da na taj način oštetite mišiće karlice.

- Svaki put kada čujete zvuk vode, vaša bešika će poželeti da piški, jer je navikla da čuje zvuk vode pod tušem - kaže dr Tereza i dodaje da kad god perete ruke, perete sudove, bešika će želeti da piški.

Foto: Shutterstock

tuš

Pored Tereze i dr Ališa Džefri Tomas ističe istu stvar. Ona je u svom TikTok-u objasnila da mokrenje pod tekućim mlazom vode stvara asocijaciju na vaš mozak da morate da piškite.

To znači da biste mogli da dobijete želju dok jednostavno pustite slavinu.

Ona je objasnila: - Postoji ukupna perspektiva fitnesa bešike i perspektiva karličnog dna.

Dr Džefri Tomas se osvrnula i na eksperiment sa psom:

- Čovek pozvoni svaki put kada stavi hranu za psa, tako da na kraju pas počne da povezuje zvono sa hranom, i počne da slini, čak i ako tamo nema hrane. Ako piškite pod tušem ili otvorite slavinu ili otvorite tuš i sedite na toaletu da piškite dok voda teče, stvarate asocijaciju u mozgu između zvuka tekuće vode i potrebe da piškite.

 

@thepelvicdancefloor Reply to @gwas007 why you shouldn’t pee in the shower (probably part 1 of multiple?) #learnontiktok #tiktokpartner ♬ Similar Sensation (Instrumental) - BLVKSHP

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Tri Tacke

pre 1 godinu

Sa doktorkom se slažem, ali ekolozi nam govore da bašto treba da radimo jer tako štedimo vodu iz vodokotlića...

Miliana

pre 1 godinu

Ne slazem se!! Bez obzira dal mokrite dok se tusirate ili ne, ipak na sum vode dobijete zelju da mokrite. Nema veze sa mokrenjem dok se tusiramo. Iste su probleme imali I pre nego sto je tus i cesma u kuci postajala. Toliko o Doktorki.

Jooooj zlo

pre 1 godinu

Doktorka je težak debil! Ali da ne forsira ovakve gluposti niko ne bi čuo za nju!

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17