• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.06.2022

08:09

NEKOLIKO TRIKOVA ZA ČIŠĆENJE LETNJE OBUĆE! Za čiste i mirisne korake

Ljubav

NEKOLIKO TRIKOVA ZA ČIŠĆENJE LETNJE OBUĆE! Za čiste i mirisne korake

Podeli vest

Bosa stopala u japankama, baletankama i sandalama izloženija su prljavštini i bakterijama. Da biste izbegli gljivice po nogama i noktima, veoma je važno da letnju obuću redovno čistite

- U zavisnosti od materijala, prljavština se može zavući duboko u vlakna materijala, a s njom i neugodan miris - kažu stručnjaci.

Da biste bez brige uživali u letnjoj obući, pogledajte kako bi trebalo da je održavate.

Bebi-puder je najidealnije sredstvo pomoću kog možete da zaustavite prekomerno znojenje nogu i nakupljanje prljavštine. Pospite po stopalu i utrljajte u kožu pre nego što se obujete.

 Antibakterijske maramice idealno su sredstvo za održavanje obuće kada ste na putu. Posle čišćenja ovim maramicama obuća je sigurna za nošenje.

Foto: pixabay.com

Nega stopala najvažnija

Koliko god vodili računa o čistoći letnje obuće, ništa vam to ne vredi ako redovno ne sređujete stopala i nokte. Ako izostane higijena nogu, onda će se sigurno javiti neugodni mirisi. Svako veče potopite noge u lavor sa mlakom vodom. Nakapajte nekoliko kapi ulja po izboru i odmorite noge. Obavezno sredite zanoktice i pete. Na kraju namažite hidratantnu kremu. Stopala će biti čista i mekana.

Medicinski alkohol garantovano neutrališe prisustvo bakterija. Nakvasite komadić vate, pa prebrišite obuću iznutra. To će je osvežiti i sterilisati, pa nema straha od razvoja gljivica.

 Pena za pranje tepiha dobra je i za čišćenje kožnih uložaka. Nanesite je na pamučnu krpicu ili sunđer, pa prebrišite uložak i ostavite da se osuši. Nakon toga stavite bebi-puder. Deterdžent za pranje suđa je univerzalni čistač fleka i prljavštine svakojakog porekla, pa i nečistoće s obuće. Malo tople vode i deterdženta efikasno skida prljavštinu s đona i štepova na obući.

Šmirgl-papir ili oštra četka skida prljavštinu s đona i gazišta za stopala. Nežno prelazite šmirglom ili četkom dok ne skinete sloj koji se nakupio.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17