• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

23.06.2022

07:35

UKLONITE MUVE IZ SVOG DOMA! Pratite OVE KORAKE i gamad će nestati!

Pixabay

Ljubav

UKLONITE MUVE IZ SVOG DOMA! Pratite OVE KORAKE i gamad će nestati!

Podeli vest

Već smo navikli da nam sa počecima toplog vremena stižu i muve. Ovi čupavi i ne baš simpatični insekti često dosađuju, pa tako pribegavamo raznim načinima kako bismo ih se otarasili

Muve ne vole bosiljak ni mentu i te biljke će ih odbiti pa ih možete posaditi i staviti na prozorske klupice i u blizinu vrata.

Stručnjaci su otkrili kako možete da se otarasite ovih dosadnih insekata.

Napravite sopstveni prirodni sprej

Mirisi eteričnih ulja poput mente, limunske trave i lavande odbijaju muve pa možete napraviti sopstveni prirodni sprej za odvraćanje muva, tako da nekoliko kapi bilo kojeg od ovih ulja dodate u vodu u bočicu s raspršivačem. Jednostavno raspršite sprej po kuhinji tokom dana i muve bi trebalo da ostanu napolju.

Foto: Shutterstock

Eterično ulje lavande

Čuvajte gazirana pića u frižideru

Voćne mušice privlači i ugljen-dioksid u gaziranim pićima, pa će se, ako sokove ostavite napolju, početi da se skupljaju po tom području, naročito ako je bilo prolivanja. Svakako obrišite mrlje i očistite flaše kako biste sprečili privlačenje mušica, a gazirana pića najbolje je uvek držati u frižideru kako bi voćne mušice bile podalje od njih.

Sodom bikarbonom održavajte kantu za smeće 

Hrana koju bacamo u kantu za smeće leti zbog vrućina brže istrune pa privlači još više muva. Zato je tokom letnjih meseci važno čistiti i prazniti kantu češće nego inače. Možete još i pre nego što stavite novu kesu za smeće po dnu kante posuti malo sode bikarbone koja bi trebalo da apsorbuje sve mirise i tečnosti koje iscure iz kese.

Foto: Shutterstock

Ne ostavljajte prljave sudove pored sudopere

Zbog užurbanog rasporeda često se odgađa pranje prljavog posuđa, a njegovo stajanje pored sudopere sigurno će privući muve. Preporučujemo zato da leti što pre operete sudove kako biste sprečili da se muve skupljaju po njemu i prenose bakterije.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17