• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

20.07.2022

09:40

NEMOJTE SAMO DA NESTANETE! Ovih 6 rečenica su najbolje za PREKID VEZE - izbegavanje je bolno i nekulturno!

Ljubav

NEMOJTE SAMO DA NESTANETE! Ovih 6 rečenica su najbolje za PREKID VEZE - izbegavanje je bolno i nekulturno!

Podeli vest

Ukoliko ne želite više kontakt sa nekom osobom, postoji nekoliko rečenica uz pomoć kojih im to možete saopštiti, umesto da samo prestanete da im se javljate

Bilo da ste imali vezu, neobavezni odnos ili ste tek počeli da se viđate, ukoliko osećate da više ne želite da budete u kontaktu sa tom osobom, trebalo bi to da joj i stavite do znanja.

U današnje vreme, mnogi ljudi, ne želeći da se nose sa tuđim emocijama ili dramama, izbegavaju da direktno kažu osobi da ih ne žele u svom životu. 

Međutim, te osobe onda ostaju zbunjene, gomilaju mnoga pitanja, koja vremenom mogu da prerastu i u traume, misleći da su možda nešto pogrešili ili da su manje vredni. 

Umesto da samo nestanete i prestanete da se javljate toj osobi, bilo bi dobro da primenite neku od sledećih rečenica, kojima ćete im dati takozvano "zatvaranje priče":

Foto: Shutterstock

raskid
  • Mislim da si divan, ali ne osećam povezanost. Hvala na izdvojenom vremenu.
  • Mnogo toga mi se dešava u životu i nisam u stanju da prioritizujem naš odnos.
  • Bilo je lepo upoznati te, ali mislim da se ne poklapamo. Nadam se da razumeš.
  • Rekla bih da ovo ne funkcioniše, pa hajde da prestanemo da se trudimo.
  • Ne želim dalji kontakt sa tobom. Molim te da poštuješ moju odluku.
  • Istakla sam svoje granice nekoliko puta, i čini mi se da ih ne poštuješ dovoljno. Najbolje bi bilo da prestanemo da pričamo.
  • BONUS VIDEO:




    Ostavite komentar

    Pravila komentarisanja:

    Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

    Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

    Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

    Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

    sledeća vest

    Izbori 2024

    Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
    Izbori 2024

    Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

    U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

    26.04.2024

    14:13

    Vesti

    TV

    JOŠ TV VESTI

    Hronika

    Sport

    Planeta

    Zabava

    JOŠ Zabava VESTI

    Džet set

    Srbija

    Kragujevački opštinari dali krv!
    Humanitarna akcija

    Kragujevački opštinari dali krv!

    Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

    26.04.2024

    12:17