• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ljubav&zdravlje/N.L.

24.07.2022

13:34

BESPARICA ne mora da UNIŠTI vašu VEZU! Kako prebroditi teška vremena?

Shutterstock

Ljubav

BESPARICA ne mora da UNIŠTI vašu VEZU! Kako prebroditi teška vremena?

Podeli vest

Ako vam je zaista stalo do muškarca s kojim ste u vezi, a ne samo do dobrog provoda, finansijska kriza ne bi trebalo da bude znak da je vašoj vezi odzvonilo...

Vaš partner se verovatno oseća bedno zbog praznog džepa, a možda mu je i neprijatno. Nemojte mu otežavati tako što ćete to neprestano spominjati, pa čak i onda kada samo želite da ga utešite. Budite tolerantni, strpljivi i sledite ove savete.

Osmislite kreativne izlaske

Neki muškarci skloni su bacanju novca na izlaske čak i kad sebi to ne mogu da priušte, a to rade zbog ponosa ili zato jer se boje da će izneveriti vaša očekivanja. Uzmite stoga stvari u svoje ruke i osmislite zabavu za vas dvoje koja ne zahteva poveću svotu novca - besplatni koncerti na otvorenom, šetanje u prirodi, dobar film kod kuće, zajedničko kuvanje... Nemojte mu samo reći da imate ideju kako da se jeftino provedete, jer ćete time samo dodati so na ranu.

Foto: Shutterstock

Dobar film kod kuće ne košta ništa, a pruža dobru zabavu 

Budite suptilni

Ne stavljajte sav finansijski teret na svoja leđa, osim ako ste zajedno dovoljno dugo i sa sigurnošću možete da tvrdite da bi i on učinio isto za vas. Možete mu suptilno spomenuti neki poslovni angažman ili proslediti meil za neki kurs, ali se nikako nemojte pretvoriti u njegovu mamu.

Ako odlučite da živite zajedno

Ako ste se već dogovorili da delite troškove života, nemojte odjednom preuzimati sve odluke na sebe. Dogovarajte se s njim kako da platite račune, šta biste mogli da kupite i kako da izvedete da vam na kraju meseca ostane koji dinar viška. Ideja zajedničkog života jeste da podržite jedno drugo i kad su vremena dobra, ali i kada su loša, tako da ovo može da bude test predanosti.

Foto: Shutterstock

Loša finansijska situacija kao magnet privlači svađu, te vodite računa kako komunicirate

Pazite šta govorite

Loša finansijska situacija kao magnet privlači svađu, ali svaki put kada počnete da se ljutite, setite se nečeg lepog, izbrojite do deset i ugrizite se za jezik. On će biti posebno nervozan, ali morate shvatiti da je malo muškaraca koji nemaju nikakav problem s tim da ih žena izdržava.

Nemojte da uhvatite sebe kako govorite nešto otrovno i bezosećajno zbog čega ćete kasnije, sasvim sigurno, zažaliti. Način na koji se u tim trenucima ponašate mnogo govori o vašem karakteru.

Ako, na kraju krajeva, shvatite da vam do njega nije dovoljno stalo da biste sagledali širu sliku, a ne samo trenutne nevolje, onda zaista nema potrebe da se oboje mučite.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17