• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

04.10.2022

16:51

SPREČITE LOMLJENJE KOSE! Poslušajte savete iskusnih frizera!

Freepik.com

Ljubav

SPREČITE LOMLJENJE KOSE! Poslušajte savete iskusnih frizera!

Podeli vest

Kosa je prilično lomljiva, pogotovo kada je mokra. Možda jedna od najlošijih navika je kada još uvek vlažnu kosu vezujete u rep

Kako se ispostavilo, to ni najmanje nije dobro rešenje. Ali, šta onda jeste?

1. Osušite kosu pre vezanja

Kosa je najkrhkija kada je mokra. Više se isteže prilikom vezanja, ali se i lomi i puca. Ako nemate vremena, fokusirajte se na to da osušite koren kose na mestu gde će biti vezana, a krajevi neka se sami osuše u repu.

Foto: Pexels

Kosa je najkrhkija kada je mokra



2. Metalne kopče su vam najveći neprijatelji

Rešite se svih metalnih šnala i nabavite gumice za kosu od tkanine (manje se rastežu i nećete moći previše da zategnete rep) i silikonske gumice (one ne klize, pa ne morate da zatežete kosu).



3. Isprobajte drugačije frizure za teretanu

Znoj lomi kosu ako je prejako zavezana. Francuska pletenica će vam skloniti kosu i sprečiće lomljenje.

Foto: Shutterstock

4. Svaki dan menjajte visinu konjskog repa

Idealno bi bilo da odmorite kosu i da je svaki drugi dan nosite spuštenu, ali prihvatljiva opcija je i da je vežete na različitim mestima: na vrhu glave, na potiljku…

5. Nežno postupajte s kosom

Odvojite nekoliko sekundi vremena da odmotate gumicu umesto da je samo povučete s kose - tako ćete manje oštetiti kosu.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17