• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.01.2023

09:02

KILAŽA PADA, ALI KOŽA VISI! Kako rešiti problem sa kojim se suočavaju osobe posle dijete?

Shutterstock

Ljubav

KILAŽA PADA, ALI KOŽA VISI! Kako rešiti problem sa kojim se suočavaju osobe posle dijete?

Podeli vest

Oni koji uspeju voljom i disciplinom da "izguraju" dijetu i skinu kilažu suočavaju se često sa novim problemom - opuštenom kožom. Kako starimo, menja se i struktura kože, a tokom dijete ona još brže gubi elastičnost, što izgleda vrlo loše

Zato plan dijete treba da odgovara i godinama i da, pored onoga što jedemo, vodimo računa i o tome kako se negujemo da bi koža ostala jedra, savetuju stručnjaci.

Sa 25 pravilna ishrana

Od 18. do 25. godine koža je prirodno elastična i jedra, kolagen se prirodno i dovoljno proizvodi. Čak i brze i rigoroznije dijete ne ostavljaju dubok trag, ali važno je da kožu negujete i hidrirate. Pošto se tokom mršavljenja oslobađaju toksini, pijte više vode i jedite više voća da ubrzate metabolizam i brže sagorite kalorije.

Sa 35 pojačajte kolagen

Žensko telo od 30. do 35. posle dijeta ima najmanje neželjenih efekata po kožu. Žene razumeju koliko je zdravlje važno, u punoj su formi, ali shvataju da mladost prolazi, počinju da brinu o sebi, pa se uglavnom opredeljuju za razumne metode mršavljenja. Umesto brzih dijeta birajte sporu ali efikasnu. Počnite da uzimate kolagen kao dodatak ishrani da bi koža sačuvala elastičnost, ali i vitamine i minerale. Nepravilno mršavljenje prvo će se primećivati na donjem delu lica, koje postaje opušteno, a ako ne vežbate, teže će vam pasti da se pogledate u ogledalo i vidite opušteni podbradak i nadlaktice nego dok ste imali višak kilograma.

Foto: Shutterstock

Pažnja

Od 18. do 25. više vode i voća
Od 30. do 35. spore dijete i kolagen
Od 35. do 45. vežbe za lice i telo

Sa 45 vežbe za lice i telo

Od 35. do 45. godine koža prirodno počinje da gubi elastičnost i svaki gubitak kilograma, bilo da je reč o dva, pet ili deset, primetiće se i na vašem licu. Mišićna masa se smanjuje, a zbog hormonskih promena gomilaju se masti. Uz dijetu obavezno vežbajte i pijte suplemente, obavezno i kolagen, a počnite da koristite i kreme za zatezanje kože. Posle 40. najjače obroke trebalo bi da imate u prvom delu dana, a po podne i uveče obroci neka vam sadrže salate, ribu ili piletinu.

Posle 45. proverite hormone

Ako rešite da idete na dijetu, obavezno idite kod nutricioniste, koji će vam propisati plan ishrane prema godinama i vašim potrebama, kao i suplemente vitamina i minerala. Zbog hormonskih promena zatražite i pomoć ginekologa, zato što su hormoni i kilogrami povezani, a ključ dobrog izgleda je u hormonskoj ravnoteži. Organizam troši manje energije, a uvođenjem ananasa u ishranu nadoknadićete enzime koji razlažu masnoće i vitamin C.

bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bobby

pre 1 godinu

Колега ми је баш смршао пред пензију. Био "затегнут", буцмаст, вратио се као француски булдог.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija