• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.04.2023

16:45

TOP 10 NAJNEZDRAVIJIH NAMIRNICA U SRBIJI!

Ljubav

TOP 10 NAJNEZDRAVIJIH NAMIRNICA U SRBIJI!

Podeli vest

Danas je brza hrana postala uobičajena i lako dostupna, a većina nas ne obraća dovoljno pažnje na to šta unosimo u svoj organizam, iako mnoge od tih namirnica predstavljaju ozbiljnu pretnju po naše zdravlje.

U nastavku teksta donosimo vam listu 10 najnezdravijih namirnica koje se mogu naći u Srbiji:

Foto: Pixabay

1. Pržena hrana - Pržena hrana može izazvati probleme sa varenjem, povećati nivo holesterola i dovesti do srčanih oboljenja.

2. Gazirana pića - Gazirana pića su puna šećera i veštačkih zaslađivača, što može uzrokovati dijabetes, prekomernu težinu i druge zdravstvene probleme.

3. Brza hrana - Hrana iz restorana brze hrane obično sadrži previše soli, šećera i masti, što može uzrokovati gojaznost i bolesti srca.

4. Prerađena hrana - Prerađena hrana sadrži veštačke aditive, konzervanse i druge hemikalije koje mogu oštetiti vaše zdravlje.

5. Hamburgeri - Hamburgeri su puni masnoće, soli i kalorija, što ih čini veoma nezdravim izborom.

6. Kobasice - Kobasice sadrže velike količine soli, masti i konzervansa, što ih čini jednom od najnezdravijih vrsta mesnih proizvoda.

7. Pohovana hrana - Pohovana hrana je pržena i sadrži previše ulja i masti, što može uzrokovati probleme sa varenjem i povećati rizik od srčanih oboljenja.

8. Kolači i slatkiši - Kolači i slatkiši sadrže previše šećera, masti i kalorija, što ih čini nezdravim izborom za vašu ishranu.

9. Sladoled - Sladoled sadrži velike količine šećera, masti i kalorija, što može uzrokovati prekomernu težinu i probleme sa zdravljem srca.

10. Konzervisana hrana - Konzervisana hrana može sadržati velike količine soli i šećera, što može uzrokovati povećanje krvnog pritiska i dijabetes.

Foto: pexels.com

Kako bismo sačuvali naše zdravlje, važno je da biramo zdravije opcije hrane, kao što su sveže voće i povrće, nemasni proteini i integralne žitarice. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija