• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.06.2023

17:10

PAROVI KOJI SE SVAĐAJU VIŠE SE VOLE Nauka je otkrila zašto bučni parovi duže ostaju zajedno

Shutterstock

Ljubav

PAROVI KOJI SE SVAĐAJU VIŠE SE VOLE Nauka je otkrila zašto bučni parovi duže ostaju zajedno

Podeli vest

Srećni i zaljubljeni parovi slušaju i uvažavaju jedno drugo, čak iako ponekad burno reaguju.

Parovi se svađaju ako se ne slažu oko nečega. Ali, svađa u vezi ne znači da je veza u problemu. Stručnjaci kažu da je ovladavanje veštinom raspravljanja ključno za zdravu vezu.

Prilikom razmirica uvek imajte na umu da bi trebalo da pazite šta govorite i izbegavajte da kažete nešto zbog čega ćete zažaliti.

Psiholozi nnavode da je potrebno da progovorite čim osetite ljutnju, kao i da je potrebno saslušati partnera i uvažiti njegovu perspektivu. 

Foto: Shutterstock

Svađa

Kako biste na zdrav način rešili nesuglasice ne insistirajte na tome da ste uvek u pravu. Dozvolite partneru da završi govor pre nego što odgovorite. Ponekad je dobro napraviti pauzu da se ohladite u drugoj prostoriji, savetuju eksperti za ljubavne veze. 

Isto tako, mudri partneri, posebno oni u dugim vezama, znaju da postoje stvare oko kojih se ne vredi svađati. Postoje gluposti koje troše vreme i energiju, a nisu konstruktivne.

U redu je birati svoje bitke i ne spominjati svaku sitnicu. Međutim, potiskivanje emocija kako biste izbegli sukob nije zdravo.

Treba imati na umu da snažna veza puna ljubavi može podneti nesuglasice bez njihovog pretvaranja u ljutnju.

Foto: Shutterstock

Par

I na kraju, imajte na umu da su nesuglasice  prirodni deo svake veze.

Usredsredite se na jedno po jedno pitanje kako ne biste bili preoptrećeni. Imajte na umu početni cilj rasprave, i zapamtite da je cilj da sa partnerom zajedno rešite problem.

A prilikom nesuglasica postavite granice - ne vičite jedno na drugo i zapamtite da su veze u kojima se stvari ne guraju pod tepih - dugovečnije. 

Psiholozi ističu da su neslaganja u vezi prirodna, kao i da izbegavanje svađa može stvoriti napetost i povlačenje u sebe. Posledica može biti nedostatak poverenja u vezi.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Ko ima pravo da ćuti dok nas krčkaju u karakazanu genocida?! Knežević jakom porukom poslao vaskršnju čestitku
Politika

Ko ima pravo da ćuti dok nas krčkaju u karakazanu genocida?! Knežević jakom porukom poslao vaskršnju čestitku

Predsednik Demokratske narodne partije (DNP) u Crnoj Gori Milan Knežević tradicionalnim pozdravom "Hristos Voskrese – Vaistinu Voskrese" čestitao je Vaskrs patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu, monaštvu SPC i Mitropolije crnogorsko-primorske i svim vernicima i upitao ima li naroda na Zapadnom Balkanu koji je u prošlom ali i ovom veku više postradao nego što je srpski.

04.05.2024

17:18

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Godine mu ništa ne mogu, dobija razarajuću moć! Sve što niste znali o  PVO raketnom kompleksu Buk-M3!
Planeta

Godine mu ništa ne mogu, dobija razarajuću moć! Sve što niste znali o PVO raketnom kompleksu Buk-M3!

Ima li kraja uspešnim мodernizacijama sovjetskih i ruskih PVO raketnih sistema? Kada je počeo razvoj ”Buka (bukve)”, koji je trajao od 1972. do 1977. godine, s tim da su borbena ispitivanja počela 1977. godine, malo njih je slutilo da će ovaj naslednik ”Kuba”, na čijoj osnovi je i urađen, dočekati da bude veoma velika, gotovo neotklonjiva opasnost za sve što leti.

04.05.2024

15:06

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija