• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Still

05.04.2020

22:45

NA JEDNOSTAVAN NAČIN DRŽITE APETIT POD KONTROLOM! Evo kako možete da ZAVARATE GLAD!

Ljubav

NA JEDNOSTAVAN NAČIN DRŽITE APETIT POD KONTROLOM! Evo kako možete da ZAVARATE GLAD!

Podeli vest

Lako je!

Za vreme izolacije kretanje je svedeno na minimum, a hrana je ono za čim svi posegnemo kad previše vremena provodimo u kući ili nam je dosadno. U onim trenucima kada pokušamo da sakrijemo ili potisnemo negativne emocije to uglavnom činimo tako što jedemo pojačano, kažu psiholozi.

U kućnim uslovima možemo da vežbamo, ali ako niste ljubitelji preznojavanja, imamo trikove koji deluju, a da se neodričete ničega previše.

Krenimo redom:

Foto: Shutterstock


Pripremite obroke na početku dana

Ovako ćete imati potpuni uvid u ono što ste pojeli i koliko kalorija ste uneli. Osim toga mnogo je bolja opcija pripremiti sve od jednom, jer tako nećete doći u iskušenje da gricnete još nešto dok pripremate svaki obrok.

SVAĐATE SE S PARTNEROM U IZOLACIJI? Pravilo od 5 minuta moglo bi da vam SPASI VEZU!

 

Pronađite zdravije opcije

Umesto da grickate čips uz film, odaberite neku zdraviju varijantu. Kokice su mnogo bolje za orgaizam, a imaju i znatno manje kalorija, kažu nuticionisti. Dobar izbor je i naseckano povrće na štapiće koje možete da jedete uz grčki jogurt.

Foto: Shutterstock

Zavarajte glad salatama

Uz svaki obrok dodajte veliku porciju povrća. Tako ćete napuniti želudac, pa će manje mesta ostati za ostalu hranu.


Unosite dovoljno tečnosti

Hidratacija je bitna iz više razloga, a pomoći će i u otklanjanju osećaja gladi. Želudac će u ovom slučaju u svakom trenutku biti napunjen, pa je manja verovatnoća da ćete imati iznenadne napade gladi. Osim vode možete da pijete čajeve koje ćete zasladiti stevijom.

Žvaćite

Dok jedete budite skoncentricani samo na hranu. Vodite računa koliko puta ste je sažvakali. Imajte na umu da stručnjaci kažu da signal od želuca do mozga putuje 20 minuta. Dajte vremena želucu da da do znanja telu da je sit.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija