• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.12.2021

10:51

AKO HOĆETE DA SMRŠATE, JEDITE OVO! Namirnice koje imaju malo ugljenih hidrata

Shutterstock

Ljubav

AKO HOĆETE DA SMRŠATE, JEDITE OVO! Namirnice koje imaju malo ugljenih hidrata

Podeli vest

Ako želite da smršate, odricanjem od ugljenih hidrata na jedan period može vam pomoći da smršate i istopite salo oko stomaka. Nutricionisti savetuju da ove grupe namirnica izbacite samo na određeno vreme

Kada na određeno vreme isključite ugljene hidrate iz ishrane telo započinje proces zdravog mršavljenja.

Evo nekih zdrastvenih koristi izbacivanja ugljenih hidrata iz ishrane:

1. Smanjuje se osećaj gladi

Masti i proteini drže nas sitim duže vreme. To znači i da manje pojedemo hrane a unesemo dovoljno kalorija u organizam. Što naravno utiče na figuru i Vi mršavite.

2. Podstiče dobro varenje

Poznato je da šećer utiče na lošije varenje hrane. A ugljeni hidrati se upravo sastoje iz šećera. Telo lakše vari masti i proteine samim time proces varenja traje kraće. Ali nikako ne izbegavajte vlakna sa ishrane.

Foto: Shutterstock

Dobro varenje

3. Pogoduje dijabetičarima

Dijeta sa niskim unosom ugljenih hidrata dobra je za dijabetičare i osobe sa insulinskom rezistencijom. Ugljeni hidrati podstiču skok insulina, a dijabetičari upravo imaju problem sa time.

4. Topi salo

Nema nagomilavanja masti oko trbušnog dela. Šećer je krivac za gojaznost upravo izbacivanjem šećera, salo se topi.

Ovo su namirnice koje nemaju ili imaju male količine ugljenih hidrata

 

1. Meso

Meso je odličan izvor proteina i masti. Proteini i masti podstiču sagorevanje sala u organizmu i nema taloženja vode. Znamo da su proteini gradivni elementi organizma, mišića i drugih ćelija.

2. Jaja

Na svim dijetama za mršavljenje jaja su uvek prisutna. Sadrži odličnu količinu proteina sa svega 1 gram ugljenih hidrata.

Foto: unsplash.com

Jaja kao odličan izvor proteina

3. Riba i morski plodovi

Obiluju omega 3 masnim kiselinama koja su odlična za srce i mozak. Ne sadrže ugljene hidrate, lako se vare i odlična su hrana za mršavljenje.

4. Začini

Niskokalorični i sadrže veoma malo ugljenih hidrata. So, crni biber, origano, ruzmarin i ostali začini ne samo da daju odličan ukus hrani, nego već sadrže i brojne vitamine i minerale.

Foto: Pixabay

Začini



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

HLADNO VREME ČESTO MOŽE DOVESTI DO UPALE UHA, ŠTA MOŽETE DA SAZNATE O ISCELJENJU IZ DRUGIH KULTURA?!
Ljubav

HLADNO VREME ČESTO MOŽE DOVESTI DO UPALE UHA, ŠTA MOŽETE DA SAZNATE O ISCELJENJU IZ DRUGIH KULTURA?!

Akutna upala uha je vrlo neugodna pojava koja uzrokuje bol koju teško zaboravljamo. Infekcija uha je stanje koje utIče na srednje uho, a najviše je uzrokuju bakterije ili virusi. Veliki deo unutrašnjeg uha je ispunjen tečnošću, pa je infekcija često posledica loše drenaže ili stagnacije tečnosti. Iako svako može razviti infekciju uha, ona je ipak najčešća kod dece

13.12.2021

23:36 >> 23:42

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!
Live TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju i stručnjak za bezbednost Gordana Mišev.

30.06.2024

20:42

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)
Live TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Veljko Jovanović, član SNS-a, Radiša Roksić, biviši načelnik BIA, a uživo u program javio se i Rašed Ef Plojević zamenik predsednika Ešihata Islamske zajednice u Srbiji.

30.06.2024

19:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija