• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

27.02.2022

08:35

KO BI REKAO! NAJZABAVNIJA AKTIVNOST sagoreva NAJVIŠE kalorija - NE, NIJE ono na šta ste prvo pomislili!

Ljubav

KO BI REKAO! NAJZABAVNIJA AKTIVNOST sagoreva NAJVIŠE kalorija - NE, NIJE ono na šta ste prvo pomislili!

Podeli vest

Kada je gubljenje kilograma u pitanju, mnogi nutricionisti ističu da je uz pravilnu ishranu potrebno obratiti pažnju i na fizičku aktivnost, a upravo ova sagoreva najviše kalorija.

Svi nutricionisti su saglasni da je ishrana ključ kada je zdrav život u pitanju, međutim, nema sumnje da je jedino sa fizičkom aktivnošću, idealna kombinacija. 

Naravno, postoje ljudi koji "ne bi izlazili iz teretane", ali se čini da je ipak više onih kojima nije baš do toga. 

Mnogi se pitaju da li postoji fizička aktivnost, koja garantuje uspeh, kada je o gubitku kilograma reč, a nutricionista Nataša Đukić daje pomalo neobičan odgovor:

- Najvažnija vežba je ona u kojoj uživate dovoljno da biste istrajali i redovno je radili.

Zapravo, u ovome i jeste caka. Zaista vam ne znači mnogo, ako ćete krenuti sa nekom aktivnošću i odustati u veoma kratkom vremenskom periodu. Važno je da nađete onu koja vam najviše prija, a nutricionistkinja daje predloge šta bi to moglo da bude:

- Lagano hodanje sagoreva najmanje kalorija na sat, svega 255, dok lagana vožnja bicikla sagoreva 364 kalorije na sat. Nešto više kalorija sagoreva brza šetnja, oko 391.

- Lagani aerobik i dizanje tegova sagoreva 455 kalorija, dok lagano ili umereno plivanje sagoreva 528 kalorija na sat, a sličan gubitak kalorija ima i pešačenje po brdima.

- Intezivan aerobik pripada grupi vežbi koja sagoreva više kalorija, oko 664, zatim sledi vožnja rolera – 683 kalorije, umereno trčanje – 755, trčanje uz i niz stepenice – 819 i brzo plivanje – 892 kalorije.

- Od svih tipova fizičkih aktivnosti, mnogi smatraju da je preskakanje vijače najzabavnije, a upravo ono sagoreva čak i do 1000 kalorija na sat.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija