• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

30.06.2022

16:25

DŽABE SE TRUDITE! Ako imate MANJAK OVIH VITAMINA, nikada nećete smršati - u blokadi ste!

pexels.com

Ljubav

DŽABE SE TRUDITE! Ako imate MANJAK OVIH VITAMINA, nikada nećete smršati - u blokadi ste!

Podeli vest

Nutricionistkinja Elena Tihomirova otkriva da manjak vitamina D, B i C blokira mršavljenje

Iako se zaista trudite da izgubite kilograme, vežbate i vodite računa o unosu kalorija, još uvek ne uspevate da postignete željene rezultate?

Ukoliko je to slučaj, postoje velike verovatnoće da ste u manjku sa određenim vitaminima, koji zapravo blokiraju vaš napredak.

Nutricionistkinja Elena Tikhomirova, objasnila je koji su to vitamini u pitanju i zašto ovako utiču na naš organizam:

- Vitamin D je sa razlogom na vrhu liste, jer je uključen u sintezu muških i ženskih polnih hormona koji regulišu intenzitet metaboličkih procesa u našem organizmu. Nizak sadržaj vitamina D može da dovede do smanjenja aktivnosti, raspoloženja i libida, a koje prati povećanje apetita. Zaključak je da ukoliko je ovaj vitamin u deficitu, teško ćete da oslabite - rekla je dr Tihomirova.

Takođe, ona je primetila da su vitamini grupe B važni katalizatori oksidacije masti, koji ubrzavaju proces sagorevanja sala tokom vežbanja i kontrolišu prenos neuromuskularnih i interneuronskih veza. Važno je da se ovi vitamini unose u organizam svaki dan, jer se oni u njemu ne akumuliraju.

Još jedan nutrijent koji je veoma koristan za mršavljenje jeste i vitamin C. On podstiče sintezu kolagena u telu, što dovodi do gubitka težine, a potpomaže i da sačuvamo mladolik izgled.

- Vitamin C je jedan od najvažnijih antioksidanata koji štiti ćelije našeg tela od oksidacije slobodnih radikala i daje mladost i elastičnost tkivima našeg tela. Kao i vitamini B, neophodno je da se svakodnevno unosi - zaključila je dr Elena.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!
Partizan

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Košarkaški klub Partizan u subotu je uradio najvažniji posao u ovoj sezoni, pošto je zadržao trenera Željka Obradovića na još minimum dve godine! Kako je proslavljeni stručnjak i sam rekao, ekipu sada čekaju izazovi i borba za preostala dva trofeja, u ABA ligi i u Superligi Srbije, a onda i jednako bitan posao vezan za narednu sezonu, a to je sklapanje tima koji će biti konkurentan na najjačoj evropskoj sceni.

28.04.2024

12:30

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija