• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/eatthis.com

07.08.2022

21:00

ZOBANJE po ceo dan? Samo JEDNA NAVIKA u ishrani vas deli od RAVNOG STOMAKA!

Shutterstock

Ljubav

ZOBANJE po ceo dan? Samo JEDNA NAVIKA u ishrani vas deli od RAVNOG STOMAKA!

Podeli vest

Ukoliko želite da imate ravan stomak, onda vam samo jedna mala promena u ishrani može pomoći u tome, savetuje nutricionista Megan Stups...

Nutricionista Megan Stups je za magazin Eat This, Not That navela da je najbolja navika u ishrani koja će vam pomoći da imate ravan stomak konzumiranje pet ili šest manjih obroka tokom dana umesto tri velika obroka.

- Ovo će vam pomoći u održavanju optimalnog rada metabolizma i nećete se prejedati. Drugim rečima, ova navika je jednostavan način da bolje kontrolišete unos kalorija, a da se istovremeno osećate zadovoljno - rekla je.

Foto: Shutterstock

Jedite manje, ali češće

Naravno, ovakva ishrana će verovatno biti teška promena za ljude koji su navikli da jedu tri obimna obroka dnevno. Stups preporučuje da postepeno navikavate organizam na nešto drugačije tako što ćete najpre nastaviti da imate tri obroka, ali u manjim količinama. Takođe bi trebalo da počnete da pripremate i dve manje užine između obroka.

Zdravije srce

Važno je da konzumirate hranu bogatu proteinima i vlaknima. Istraživanje koje je 2018. godine sprovedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da ćete uz ovakvu ishranu smanjiti osećaj gladi, a trošiti energiju.

Foto: Shutterstock

Manji obroci mogu da poboljšaju zdravlje srca

Osim toga, manji obroci će smanjiti nadutost, a dokazano je i da mogu da poboljšaju zdravlje srca, tj. smanje rizik od kardiovaskularnih bolesti.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)
Politika

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otvorio je večeras hangar avio kompanije "Prince Aviation" uz poruku da je to važno za razvoj srpskog vazduhoplovstva i avio industrije, a događaju je između ostalih prisustvovao ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

27.09.2024

22:40

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija