• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

16.04.2023

13:30

PO CEO DAN VAM SE SPAVA? Ovo su namirnice koje pobeđuju prolećni umor!

Ljubav

PO CEO DAN VAM SE SPAVA? Ovo su namirnice koje pobeđuju prolećni umor!

Podeli vest

Pospanost, malaksalost, nedostatak koncentracije i energije, bolovi u mišićima i vrtoglavica, simptomi su prolećnog umora koji, posebno u kombinaciji s čestim promenama vremena, muči mnoge...

U trenucima kada nivo energije počne drastično da vam opada, koncentracija slabi i počnete da osećate umor, bilo bi dobro da posegnete za nekom od namirnica koje mogu da reše vaš problem u veoma kratkom vremenskom periodu.

Zeleni čaj

Zeleni čaj ima brojne zdravstvene prednosti. Odličan je izvor vitamina i antioksidanata. Poboljšava raspoloženje i koncentraciju i smanjuje nivo stresa.

Foto: Shutterstock

Zeleni čaj poboljšava raspoloženje i koncentraciju

Pšenična trava

Pšenična trava je odličan je izvor vitamina B kompleksa, gvožđa i magnezijuma, a može se naći u prahu. Istraživanja su pokazala da pšenična trava može da smanji rizik od anemije, poboljša cirkulaciju krvi i smanji rizik od hronične upale.

Banane

Banane su odličan izvor elektrolita, vlakana, omega 3 i 6 masnih kiselina. Poznato je da banane podižu nivo energije u vrlo kratkom vremenskom periodu, prenosi centar zdravlja.

Foto: Shutterstock

Banane, ali i ostalo voće će vas 'vratiti među žive''

Voda

Dehidracija je jedan od vodećih uzroka hroničnog umora. U trenucima kada osetite da koncentracija i nivo energije počinju da vam opadaju, popijte čašu vode.

Jogurt

Poremećaji varenja mogu da izazovu probleme sa pamćenjem, kao i hronični umor. Probiotici iz jogurta stimulišu probavni sistem, popravljaju raspoloženje i podižu nivo energije.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Ovo je najskuplji, ne i najbolji tim! Legendarni as crveno-belih surovo iskren: Zvezda nema velike šanse protiv Intera!
Crvena zvezda

Ovo je najskuplji, ne i najbolji tim! Legendarni as crveno-belih surovo iskren: Zvezda nema velike šanse protiv Intera!

Crvena zvezda nema velike šanse protiv Intera, svoje bodove možda može da traži protiv PSV-a ili Jang bojsa, poručuje za Informer proslavljeni fudbaler crveno-belih Zlatko Krmpotić (66). Čovek koji je sa srpskim prvakom igrao ravnopravno protiv "neroazura" 1981. godine u četvrtfinalu Kupa šampiona kaže da je sadašnji tim Zvezde superioran u domaćem prvenstvu, ali da u Evropi ne može da se meri sa velikanima.

28.09.2024

07:00

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija