• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.05.2023

23:20

ZBOGOM NESANICE! Uz ovaj vojnički trik zaspaćete za dva minuta!

Ljubav

ZBOGOM NESANICE! Uz ovaj vojnički trik zaspaćete za dva minuta!

Podeli vest

Knjiga iz 1981. pod nazivom "Opusti se i pobedi: performanse šampiona" objašnjava kako su vojni komandanti razvili metod da bi rešili problem previše umornih ili iscrpljenih vojnika

Vojni metod je stari trik za spavanje koji je isprobala i testirala američka vojska. Otkrili su da će vas ovaj način uspavati za samo dva minuta. To je zato što ovaj trik takođe radi u intenzivnom okruženju - poput bojnog polja.

Dakle, velike su šanse da ako vojska može da ga koristi u okruženjima sa tako visokim stresom, onda je vrlo verovatno da može da radi u normalnim uslovima kod kuće u spavaćoj sobi.

Tehnika je opisana u knjizi iz 1981. pod nazivom "Opusti se i pobedi: performanse šampionata" i objašnjava kako su metod razvili vojni komandanti da bi rešili problem previše umornih ili iscrpljenih vojnika.

Kako funkcioniše ovaj metod?

1. Opustite svaki mišić u svom telu, počevši od čela do nožnih prstiju. Počnite tako što ćete opustiti mišiće na čelu. Opustite oči, obraze, vilicu i fokusirajte se na disanje. Posle toga, spustite se do vrata i ramena. Uverite se da vam ramena nisu napeta. Spustite ih što niže možete i držite ruke opuštene sa strane, uključujući ruke i prste. Zatim zamislite topli osećaj koji ide od vrha glave do vrhova nožnih prstiju. Počnite da dišete duboko, opuštajući mišiće od grudi do stopala, a zatim ponovo zamislite taj topli osećaj, ali ovog puta pustite ga da ide od srca sve do nožnih prstiju, piše Glamur Magazin.

Foto: Freepick

Pratite instrukcije i zaspaćete za dva minuta

2. Opustite ramena koliko god možete. Dišite i uverite se da su vam ramena i ruke i dalje opušteni i duboko udahnite, a zatim polako izdahnite.

3. Pročiste svoj um. Dok se opuštate, veoma je važno da očistite svoj um od svakog stresa, pa zamislite da ležite u kanuu okruženi čistom jezerskom vodom ili ležite u visećoj mreži. Svaki put kada počnete da razmišljate o bilo čemu drugom, ponavljajte ove reči 10 sekundi: "Ne razmišljaj. Nemoj da misliš. Ne misli". Izdahnite, opustite grudi, a zatim se opustite sve do stopala.

Nakon šest nedelja prakse, ova tehnika će biti efikasna kod 96 odsto ljudi koji je isprobaju.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija