• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.08.2023

18:00

U ovim slučajevima žene se odlučuju za aferu! Evo šta je presudno

Shuterstock

Ljubav

U ovim slučajevima žene se odlučuju za aferu! Evo šta je presudno

Podeli vest

Veze za jednu noć svojstvenije su muškarcima, ail se i žene odlučuju na njih. Presudan je izgled muškarca, tvrdi jedno istraživanje.

Nekada su muškarci isključivo bili ti koji su "trčali" za ljubavnicama za jednu noć, ali vremena su se promenila. Zapravo, danas gotovo da ne postoji razlika u tome kako žene i muškarci gledaju na ljubavne afere. 

Žene sve otvorenije govore o svojim potrebama i ne ustručavaju se da traže od partnera da ih zadovolje. U većini slučajeva, žene se više ne stide glasno da kažu da žele da imaju seks za jednu noć.

Stručnjaci iz područja seksualnih odnosa su otkrili koji je to faktor koji je presudan da se žene zainteresuju za seks za jednu noć.

Foto: Shuterstock

 

 

Istraživači sa Univerziteta u Teksasu otkrili su da interes žena za kratkoročne seksualne odnose zavisi od toga da li vole partnere sa izraženim muškim crtama lica.

Rezultati studije objavljeni su u časopisu "Archives of Sexual Behaviour".

Istraživači su angažovali 72 žene koje su popunile anketu o svom seksualnom životu. One su takođe zamoljene da na ekranu računara pogledaju različita muška lica - one sa muževnim i one sa manje muževnim crtama lica.

Svaka fotografija je emitovana u trajanju od tri sekunde, a za to vreme naučnici su pratili kretanje očiju ispitanica. Nakon pregleda fotografije, od žena je zatražena ocena privlačnosti muških lica.

Žene koje su bile više zainteresovane za kratkoročne veze i one koje su sebe smatrale privlačnim  su duže gledale u lica pripadnika jačeg pola s muževnijim crtama lica.

Zaključak istraživanja je da žene koje su sklonije seksu za jednu noć biraju muževne muškarce.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija