• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.03.2024

23:20

Čeka vas vrhunska akcija u krevetu! 10 savršenih afrodizijaka za visok libido i želju za seksom

Shuterstock

Ljubav

Čeka vas vrhunska akcija u krevetu! 10 savršenih afrodizijaka za visok libido i želju za seksom

Podeli vest

Vodite ljubav uz crno vino, bademe i miris anisa.

Stres, nervoza zbog svakodnevnih problema, sitnih i onih malo većih, rasute misli od posla, preko dece, do nabavke namirnica za ručak i planiranje raznih aktivnosti, utiču na to da se na seksualni život potpuno zaboravi i da se libido svede na minimum.

A to je pogrešno! Seks nikako ne treba da bude na kraj pameti! Vreme je da oživite svoju seksualnu želju, a moćni afrodizijaci su tu da vam pomognu. Promenite način ishrane i usmerite se na moćne namirnice, koje će vam pomoći da povratite želju za seksom.

1. Đumbir

Đumbir je odličan za cirkulaciju i blago povećava telesnu temperaturu. Čuvena francuska kurtizana madam Di Bari, zvanična ljubavnica Luja XV, koristila je đumbir kao tajno oružje kako bi povećala seksualnu "moć" svojih ljubavnika.

2. Celer

Celer se stavlja u supe i u kuvana jela širom sveta, ali celer sadrži supstance koje služe kao seksualni magneti. Celer je najjači prirodni afrodizijak, zabeležene su stare izreke poput "Kad bi muškarac znao za celerovo delovanje, zasadio bi njim celu baštu". Stoga, dame, pravac u kupovinu celera i pomozite partneru da sebi i vama pruži užitak kakav zaslužujete.

3. Bosiljak

Intenzivni miris i specifični ukus bosiljka daje obroku posebnu lepotu, ali bosiljak i te kako može da oživi i seksualni život. Sitno naseckani bosiljak neka se nađe u vašoj supi ili salati od paradajza. To neće samo poboljšati ukus već i povećati seksualnu želju tako što bosiljak ubrzava otkucaje srca, dakle pospešuje krvotok.

4. Bademi

Bademi su drevni simbol plodnosti. Sam miris badema može da posluži kao seksi začin, a ove orašaste plodove dodajte sitno seckane u razna jela ili ih jednostavno stavite na stočić u činijicu i grickajte uz neko pićence...

5. Čili

Kapsaicin, glavni sastojak ljutih paprika, povećava protok krvi. Kapsaicin je zaslužan za oslobađanje endorfina u mozgu, odgovornog za osećaj sreće. A kada endorfin "nasrne", seksualna želja se ne može sakriti niti joj se može odoleti.

Foto: Shutterstock

bademi

6. Morski plodovi

Plodovi mora zbog afrodizijačkih svojstva veoma su popularni. Mnogi se šale na račun jastoga, hobotnica i ostalih morskih specijaliteta, ali nisu svesni koliko su u pravu kad kažu da jedan jastog znači tri noći... Morski plodovi su bogati vitaminima B1 i B2, koji pomažu u proizvodnji polnih hormona. Takođe su izvor mangana, selena i joda, što može da utiče na metabolizam i raspoloženje.

7. Crveno vino

U umerenim količinama, crveno vino povećava protok krvi i opušta, naročito nežniji pol. Crveno vino je ženski afrodizijak. Ipak, dame, popijte samo jednu čašu vina, jer ukoliko preterate, možete se lako uspavati, a to nam nije želja, zar ne?

8. Anis

Kao stvoren je za žene! Ova slatkasta biljka zaista pojačava žensko seksualno uzbuđenje. Zato - muškarci, birajte restorane gde služe kolačiće i torte sa ovim čudotvornim sastojkom ili ga sami napravite (recept u nastavku teksta). A uvek možete ulje od anisa da stavite iznad goruće sveće u spavaćoj sobi ili gde god da ste zamislili da se zabavite...

9. Avokado

Ovaj plod, koji je kod nas veoma popularan, ima reputaciju afrodizijaka još od antičkog doba. Asteci su avokado nazivali "ahuacuatl", što znači "drvo testisa". Jedite ga narezanog na kriške ili kao dodatak raznih salata.

10. Urme

Urme su bogate aminokiselinama koje povećavaju seksualnu izdržljivost, žene severne Afrike koriste urme kao afrodizijak! Urma deluje više na ženski nego na muški libido.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija