• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.06.2024

06:20

Zbog ljubavi se preselila u prašume Amazona! Priča ovog para oduševila svet, nazivaju ih modernim Tarzanom i Džejn (VIDEO)

Printscreen/Tiktok/jordankh_

Ljubav

Zbog ljubavi se preselila u prašume Amazona! Priča ovog para oduševila svet, nazivaju ih modernim Tarzanom i Džejn (VIDEO)

Podeli vest

Neobična ljubavna priča ovog para je osvojila svet.

Džordan Hauenšild, koja živi u australijskom Kvinslendu, nije imala pojma da će se zaljubiti u svog Tarzana iz stvarnog života nakon što su počeli sa dopisivanjem na Instagramu.

Ova 26-godišnjakinja je kasno jedne noći u decembru je na Instagramu naišla na profil 24-godišnjeg Pitiuruka.

Odlučila je da pošalje poruku domorocu da želi da sazna više o njegovoj kulturi i načinu života pošto živi u amazonskoj prašumi.

- Bilo je kasno uveče i na Instagramu sam naišla na ovog predivnog čoveka koji je objavljivao neverovatan sadržaj o zemlji o kojoj nisam znala ništa - rekla je Džordan za nevs.com.au.

 

 

- Bila sam zaintrigirana kako ljudi i dalje žive ovim načinom života i donekle sam znala da postoje plemena u Amazoniji, ali nikada nisam odvojila vreme da naučim o tome. Kliknula sam na njegovu stranicu i poslala mu poruku - ispričala je Džordan.

Rizik joj se isplatio

Džordan je otkrila da veruje u rizik, kao i da se njoj itekako isplatio.

- Nikad se ne zna, možda ćete jednostavno na kraju pronaći magiju za koju niste znali da postoji. Moja se slučajno našla na drugom kraju sveta, u zemlji za koju nikada nisam čula i čiji jezik ne govorim - ispričala je ona.

 

 

Te noći, poslala je Pitiuruku poruku, rekla mu je koliko je "prekrasan" i zamolila ga da je nauči o svojoj kulturi.

- Nisam očekivala odgovor da budem potpuno iskrena - rekla je.

Usledilo je iznenađenje

A kada je to uradio, to ju je ostavilo zapanjenom.

- Nisam mogla da verujem da mi je neko iz amazonske džungle upravo odgovorio. Za devojku koja živi zapadnjačkim životom na obali u Kvinslendu, koja ide na plažu, koja živi u kući, razgovor sa nekim iz Amazonije koji živi u kolibi, bilo je tako nadrealno - ispričala je. 

Pitiurukova porodica se nalazi u provinciji Pastaza, Pujo kanton Amazonija Ekvador, gde nude obilaske sa vodičem kao način da obrazuju druge o kulturi svojih predaka.

Par je ubrzo počeo da se čuje putem video poziva, razgovarajući o tome koliko su različiti njihovi životni stilovi.

- Naši razgovori su se uglavnom odnosili na naš način života, šta radimo tokom dana, šta jedemo, gde spavamo i jednostavno, kako živimo. Pokazala bih mu svoju spavaću sobu, činjenicu da imamo kupatilo i moje prednje i zadnje dvorište - ispričala je Australijanka.

- Provela bih dan slušajući u njegovom životu živeći u prašumama Amazona, što je prilično jedinstveno - rekla je ona. 

Odlučila je da prati svoje srce

Posle četiri meseca ćaskanja na mreži, Džordan je odlučila da otputuje i želela je da lično upozna Pitiuruka.

Napustila je posao da bi otputovala u Peru, Argentinu i Brazil i pitala je da li je moguće doći i kod njega.

 

 

- Samo sam mu rekla da dolazim da ga upoznam, iako je to zvučalo potpuno ludo - dodala je Džordan.

Bez oklevanja, Pitiuruk je prihvatio ideju i radio je sa svojom porodicom na planiranju puta za nju.

Došao je dan upoznavanja

Posle četiri leta i više od 30 sati putovanja, konačno je stigla u Guaiusa Runa, što je ime Pitiurukove porodične kuće.

- Dok je avion sleteo u Kito, shvatio sam zapravo težinu situacije. Krenuo sam iz hira sa stavom „zašto da ne“ i spremao sam se da upoznam nekoga koga nikada nisam video u stvarnom životu - ispričao je on.

Ali kada su bili zajedno, Džordan je rekla da se nikada nije osećala opuštenije i da je povezanost bila trenutna uprkos tome što nije govorila isti jezik.

 

@jordankh_ Part 4️⃣: The Next Step 🏠💭: Work 💪. Save 🥵💵 🕰️. Catch 👏 That 👏 Plane 👏 #series #lovestory #internationalcouple #lovestorytime #lovestorytheseries #lovestory❤️ #miniseries #viraltiktokvideo #viralvideo #globaltiktok #staytunedformore #viraltiktok #ecuador #australia #travel #traveltiktok @Pitiuruk @LATAM Airlines @Qantas @Flight Centre ♬ original sound - jordankh_

 

- Jednostavno nisam mogla da verujem da je stvaran. Bio je to moj prvi put u Ekvadoru i samo sam želela da se uverim da imam zaista poštovanje, ali jednostavno nisam mogao da obrišem osmeh sa lica - rekla je Džordan. 

Govor tela kao jezik sporazumevanja

Sledeće dve nedelje proveli su u učenju Pitiurukovog načina života i pošto nisu govorili jezik onog drugog, Džordan je objasnila da je dosta toga bilo zasnovano na govoru tela.

- Ako je iskra tu, nije važno ako ne možete da pričate jezik jedni drugih. Nikada nisam imala takvu vezu sa nekim - ispričala je ona.

Džordan je rekao da ju je Pitiurukova porodica dočekala raširenih ruku.

- Kada sam stigla, Pitiuruk je radio na tome sa svojom porodicom da isplanira dvonedeljni obilazak oko glavnog grada, a zatim regiona gde se nalazi njegov dom - ispričala je ona.

 

 

@jordankh_ Moments in the Amazon 🍃 Through rivers, tropical mountainous terrain and lush rainforest, @Pitiuruk and his family welcomed me into their home Guayusa Runa 💚 @Runa #lovestory #internationalcouple #lovestorytime #lovestorytheseries #viraltiktokvideo #globaltiktok #ecuador #australia #travel #jungle #amazonrainforest #amazoniaecuatoriana ♬ The Beginning - Flawed Mangoes

 

Ona je objasnila da se Pitiurukova porodica bavi turizmom, da bi obrazovala ljude o njihovom načinu života.

- A najbolji način da se to uradi je preko društvenih mreža. Morali su da se integrišu u razumevanje kako da koriste internet i kreiraju veb lokaciju kako bi održali način na koji žive. Ne žele ništa da menjaju, srećni su takvi kakvi jesu - ispričala je Džordan.

Romansa je bila sve lepša

Tokom njenog boravka, povezanost između para je bila sve jača. Nije znala kako će proći njen odmor, ali tvrdi da je bio filmski.

- Sve je bilo magično koliko možete zamisliti. Bolje od onog što sa zamišljala - ispričala je. 

Džordan je morala da se vrati u Australiju gde je podelila njihovu ljubavnu priču na društvenim mrežama koja je postala viralna sa 6 miliona pregleda.

Njihova priča je privukla toliko pažnje da je Flight Center finansirao njen let nazad u Ekvador da ponovo vidi Pitiuruka.

- Oboje smo bili u suzama jer nismo očekivali da se vidimo još godinu ili više - objasnila je ona.

Složili su se da su zažalili što nisu pokušali da dovedu stvari do kraja i dok se Džordan još nije odlučila za datum povratka, ona se trudi da sredi svoje poslove jer se nada da će ovog puta ostati nekoliko meseci.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću
Politika

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak istakao je, sumirajući utiske od prethodne nedelje kada je boravio u poseti Srbiji i Kosovu, da je sve spremno za današnju novu rundu dijaloga na visokom nivou u Briselu i izrazio nadu da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću koja je potrebna da se dve strane približe njihovoj evropskoj budućnosti.

26.06.2024

09:44

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija