• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.03.2024

15:30

Opasan trend se širi među decom! Roditelji oprez - Devojčice mlađe od 13 godina stavljaju ovo na lice

Shuterstock

Moda i lepota

Opasan trend se širi među decom! Roditelji oprez - Devojčice mlađe od 13 godina stavljaju ovo na lice

Podeli vest

Deca od 10 godina vrše pritisak na svoje roditelje da im kupe skupe proizvode za negu kože protiv starenja, za koje stručnjaci kažu da mogu oštetiti njihovu osetljivu kožu.

Dermatolozi su izrazili zabrinutost da je trend, koji je uglavnom pokrenut time što su veoma mlade devojke videle proizvode na društvenim medijima, učinio da deca postanu opsednuta starenjem.

 

 

 

Foto: Shuterstock

antiejdž krema

 

Vodeći lanac švedskih apoteka zabranio je prodaju krema za negu kože protiv starenja osobama mlađim od 15 godina zbog sve veće bojazni evropskih zemalja o njihovom potencijalno štetnom učinku na dečju kožu ako deca te proizvode počnu da koriste prerano.

Reč je o preparatima koji sadrže sastojke poput AHA kiselina, BHA kiselina, vitamina A, C i enzimskog pilinga.

Razlog ovakve odluke su brojni izveštaji o eksploziji popularnosti preparata za negu kože među švedskom decom mlađom od 13 godina. Jedan kozmetički brend je objavio da je 20 do 40 odsto njihovih kupaca sada mlađe od 13 godina.

Više različitih izveštaja ukazuje na to da sve više dece širom Evrope, uključujući i decu stariju od 10 godina u Velikoj Britaniji, pribegava nezi kože skupim preparatima protiv starenja u potrazi za "mladolikijim izgledom" kože, pri čemu su mnogi među njima pod uticajem sadržaja koji su videli na mrežama poput Tik toka, prenosi britanski Guardian.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija