• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.06.2024

22:00

Udoban let avionom je zagarantovan! Korisni trikovi kako da sebi olakšate putovanje, vredi isprobati

Shutterstock

Putovanja

Udoban let avionom je zagarantovan! Korisni trikovi kako da sebi olakšate putovanje, vredi isprobati

Podeli vest

Niz trikova može da olakša putovanje, naročito ako se radi o dužim letovima. Čak i vreme kupovine karte znači puno, kao i odnos cene i kvaliteta.

Putovanje avionom može da bude ugodno, čak iako se radi o dužim letovima. Postoji niz trikova kojima se možete poslužiti.

Optimalno je kupiti kartu tri do četiri meseca ranije, dok su one u zadnji čas najskuplje, njih uglavnom kupuju kompanije za svoje zaposlene. Uglavnom su to poslovni letovi ili oni koji zbog privatnih obaveza moraju da otputuju na određenu destinaciju - stoga nemaju izbora, već da plate najvišu cenu.

Rezervišite let ranije, ali ne prerano

Kada rezervišete let u zadnji trenutak, sistem avio kompanije misli da ste poslovni putnik koji ne brine previše o troškovima. To podrazumeva najvišu cenu.

Foto: Shutterstock

 

Optimalno je rezervisati let mesec ili dva pre. Tada avio kompanije uviđaju da nema dovoljno popunjenih mesta pa snize cenu  kako bi privukle putnike. Samo nemojte da čekate predugo - cene avionskih karata opet kreću da rastu, tri do četiri nedelje pre leta.

Let početkom nedelje je najpovoljniji

Vikendi su klasično puni, stoga su najjeftiniji letovi uglavnom ponedeljkom, utorkom ili sredom.

Mnoge kompanije imaju svoju politiku, zato je dobro za dodatne popuste da proveite i direktno kod njih.

Sitna slova za skrivene naknade

Gotovo svaki niskobudžetni avio prevoznik naplaćuje dodatno prtljag ili odabir sedišta, zato cena koju vidite na početku možda nije finalna, zavisno od toga šta želite.

Dok rezervišete, obratite posebnu pažnju: kompanija će odrediti šta je uključeno, a šta nije. To vam može pomoći da odlučite hoćete li da se odlučite za naizgled najnižu cenu karte ili ćete da odaberete skuplju koja će vam omogućiti neke druge opcije.

Sitna slova uvek treba pročitati.

Pronađite najbolje sedište

Avio kompanije imaju mnogo različitih tipova aviona u svojim flotama, a svi imaju svoje karakteristike sedišta.

A osim želje za sedištem do prolaza ili prozora, puno toga treba uzeti u obzir, uključujući redove za izlaz, blizinu toaleta, sedišta sa pregradom koja nemaju prostora ispod sedišta, sedišta sa malo prostora za laktove...

Foto: Shuterstock

 

Treba znati gde su otprilike mesta - neretko su B i E srednja, barem u malim i srednjim avionima s jednim prolazom.

Od detalja dobri su jastuci za oko vrata, praktični su kad nemate mesta gde da se naslonite, a i lako ih je nositi naokolo.

Pre rezervisanja proverite kategoriju porodičnih sedišta avio kompanije

Putovanje sa decom zna da bude izazov. Treba dobro proveriti kod kompanije šta sve nude i kakvi su uslovi.

Osim toga, dobro je proveriti i hranu aviokompanije, naročito ako dete ima neke posebne potrebe.

Može da se desi da ne možete kupiti sedišta da ste svi zajedno, ali u tom slučaju možete da kontaktirate kompaniju i tako dogovorite neke druge uslove ako je moguće, kako bi vam putovanje bilo praktičnije, piše RD.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija