• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: Informer.rs

19.03.2025

15:00

3 posna gulaša za prave gurmane! Ukusna jela za celu porodicu koja se brzo i lako pripremaju

Shutterstock

Recepti

3 posna gulaša za prave gurmane! Ukusna jela za celu porodicu koja se brzo i lako pripremaju

Podeli vest

U toku je najstroži vaskršnji post, te vam donosimo ideje da veoma ukusne oborke, a vrlo zdrave.

Posni gulaš postao je već pri prvom zalogaju brojnim ljudima jedno od omiljenih jela, zato ga obavezno isprobajte.

Posni gulaš od sočiva

Sastojci:

Foto: Shutterstock

posni gulaš od sočiva

Priprema:

U šerpi propržiti luk i beli luk na suvom tiganju uz dodavanje malo vode. Dodati seckanu šargarepu i papriku, dinstati par minuta. Ubaciti sočivo i promešati.

Dodati paradajz pelat, bujon, začine i kuvati na srednjoj vatri 30-40 minuta dok se sočivo ne skuva. Po potrebi dodati još vode i začiniti po ukusu.

Služiti toplo uz integralni hleb.

Posni gulaš od pečuraka

Sastojci:

  • 500 g šampinjona ili vrganja
  • 1 veći crni luk
  • 2 šargarepe
  • 2 krompira
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašika aleve paprike
  • 200 ml paradajz soka
  • 500 ml vode ili povrtnog bujona
  • So, biber, lovorov list

Foto: Shutterstock

gulaš od pečuraka

Priprema:

U dubljem loncu na suvom tiganju propržiti sitno seckan luk uz stalno mešanje dok ne postane staklast. Dodati šargarepu i krompir iseckane na kockice i nastaviti s dinstanjem uz dodavanje malo vode. Ubaciti pečurke isečene na listiće i seckani beli luk. Dinstati dok pečurke ne puste vodu.

Posuti brašnom i alevom paprikom, promešati, a zatim sipati paradajz sok i bujon. Dodati lovorov list, so i biber. Kuvati na tihoj vatri 30-40 minuta uz povremeno mešanje.

Služiti toplo uz posni hleb ili palentu.

Posni gulaš od pasulja i povrća

Sastojci:

  • 200 g pasulja (beli ili crveni)
  • 1 crni luk
  • 1 šargarepa
  • 1 krompir
  • 1 paprika
  • 2 čena belog luka
  • 200 ml paradajz soka
  • 500 ml vode ili povrtnog bujona
  • 1 kašika aleve paprike
  • 1 kašičica origana
  • So, biber, lovorov list

Foto: Shutterstock

gulaš od pasulja i povrća

Priprema:

Pasulj potopiti u vodu preko noći, a zatim ga skuvati do pola. U šerpi propržiti luk i beli luk na suvom tiganju uz malo vode. Dodati seckanu šargarepu, krompir i papriku. Dinstati nekoliko minuta. Ubaciti pasulj, paradajz sok, bujon i začine.

Kuvati na tihoj vatri oko 30-40 minuta dok pasulj ne omekša.

Po potrebi dodati još začina i servirati uz hleb ili pirinač.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Imate mišljenje?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set