• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
Video

16.08.2025

11:31

Pečene paprike bez muke: Trik koji skida ljusku zaludeo domaćice na internetu

Shutterstock

Recepti

Pečene paprike bez muke: Trik koji skida ljusku zaludeo domaćice na internetu

Podeli vest

Pečene paprike su nezaobilazan sastojak u mnogim tradicionalnim jelima i zimnici, ali svako ko ih je ljuštio zna da taj deo posla može da bude naporan i dug.

Evo ga trik koji će vam olakšati i ubrzati ceo taj proces, a i sačuvati prste od toplote.

Kako oljuštiti paprike bez muke?

Potrebna vam je samo najobičnija plastična kesa. Kada ih skinete sa roštilja ili izvadite iz rerne, još dok su vrele, stavite ih u kesu i dobro zatvorite.

Para koja se zadržava unutra omekša kožicu, pa se ona odvoji gotovo sama. Posle desetak minuta, samo izvadite paprike i ljuska spada bez ikakvog truda.

Foto: Shutterstock

 

 

Zašto funkcioniše?

Zato što toplota i para "odvajaju" koricu od mesa paprike. Na taj način ne gubite dragoceni deo ploda, sve ide brže i urednije, a i ruke ostaju čiste.

Dodatni savet za savršeno pečenje

Da bi paprike bile ravnomerno ispečene, povremeno ih okrećite – na svakih nekoliko minuta. Kada kora počne da puca i pojavljuju se tamne šare, spremne su. Bitno je da ostanu mekane, ali da ne budu premekane i kašaste.

Foto: Shutterstock

 

 

Kad ih oljuštite, paprike možete odmah iskoristiti – recimo za salatu sa belim lukom, staviti ih u teglu sa uljem i sirćetom ili sačuvati za ajvar. Ako vam ne trebaju odmah, najbolje je da ih zamrznete – tako ostaju jednako ukusne i čvrste.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Imate mišljenje?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miroslav

pre 3 meseca

A sta je sa cesticama mikro plastike od kese da li se oslobadja prilikom toplotne razlike posto je paprika vruca? Nemoj da zdravu papriku pravimo toksicnom samo da bi nama bilo lakse. Mozda bi se isto dogodilo da ih zatvorimo u ekspres lonac? Veliku staklenu teglu?! Batalite malo tu plastiku drugari. Imamo zdravu zemlju, zdravu hranu cemu da je trujemo. Svako dobro.

sledeća vest

Politika

TV

Ne propustite novu epizodu emisije "Na merama" - U subotu od 20h ulazimo u trag i nedodirljivima!
Live TV

Ne propustite novu epizodu emisije "Na merama" - U subotu od 20h ulazimo u trag i nedodirljivima!

Prošle sedmice u popularnoj Informerovoj TV emisiji "Na merama" mogli ste, između ostalog, da vidite, kako biznismen iz Ratkova Branko Babić sa Draganom J. Vučićevićem dogovara kupovinu medija Junajted grupe, šta na pijaci pazari ministarka Milica Đurđević Stamenkovski, kakve turustičke aranžmane merka poslanica-blokaderka Biljana Đorđević, gde penzionerske dane provodi nekadašnji lider SPO-a Vuk Drašković…

05.12.2025

10:57

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set