• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
Video

03.12.2025

15:40

5 brzih posnih recepata: Obroci za celu radnu nedelju - savršeni za posao (FOTO)

Shutterstock

Recepti

5 brzih posnih recepata: Obroci za celu radnu nedelju - savršeni za posao (FOTO)

Podeli vest

Pet jednostavnih i zdravih posnih obroka koje možete pripremiti unapred i poneti na posao, idealno rešenje za celu radnu nedelju.

Kada imate unapred pripremljenu hranu, mnogo je lakše da se hranite pravilno, izbegnete stres i svaki dan sa sobom ponesete nešto ukusno i praktično.

U nastavku su predlozi za pet posnih jela, po jedno za svaki dan od ponedeljka do petka. Lako se spremaju, mogu da stoje u frižideru i veoma su pogodna za nošenje.

1. Ponedeljak –Salata od leblebija i svežeg povrća

Sastojci:

  • 1 konzerva leblebija (isprati i ocediti)
  • paprika, pola krastavca i jedan paradajz
  • maslinovo ulje, limunov sok, so i biber

Foto: Shutterstock

 

Priprema:

Iseckajte povrće, pomešajte ga sa leblebijama i dodajte začine. Spakujte u kutiju i spremno je za nošenje.

2. Utorak – Integralni pirinač sa šampinjonima i spanaćem

Sastojci:

  • šolja integralnog pirinča
  • šampinjoni, šaka svežeg spanaća, crvena paprika
  • maslinovo ulje, so i biber

Foto: Shutterstock

 

Priprema:

Skuvajte pirinač. Povrće kratko propržite na malo ulja, posolite i pobiberite, pa sjedinite sa pirinčem. Prebacite u posudu za ručak.

3. Sreda – Povrtni posni pasulj

Sastojci:

  • šolja skuvanog belog ili crnog pasulja
  • šargarepa, tikvica, crvena paprika
  • maslinovo ulje, začini, malo svežeg peršuna

Foto: Shutterstock

 

Priprema:

Sitno iseckano povrće kratko prodinstajte, dodajte pasulj i začine. Može se jesti i toplo i hladno.

4. Četvrtak – Sendvič sa humusom i svežim povrćem

Sastojci:

  • integralni hleb (2 kriške)
  • humus
  • krastavac, paradajz, paprika, zelena salata

Foto: Shutterstock

 

Priprema:

Namažite hleb humusom, dodajte povrće i složite sendvič. Umotajte i ponesite.

5. Petak – Kuvano kukuruzno brašno sa povrćem

Sastojci:

  • pola šolje kukuruznog brašna
  • pola šolje vode ili biljnog mleka
  • so, biber, malo ulja
  • narendana šargarepa i tikvica

Priprema:

Pomešajte sve sastojke, prespite u manju tepsiju i pecite na 180°C oko 20 minuta. Kad se ohladi, iseckajte i spakujte za posao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Imate mišljenje?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Umro Bora Mercedes
Estrada

Umro Bora Mercedes

Borivoje Jovanović, poznatiji kao Bora Mercedes, kojeg je publika upoznala u takmičenju "Nikad nije kasno", preminuo je juče nakon duge borbe sa teškom bolešću.

13.12.2025

19:40