• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
Video

28.11.2025

18:20

Najlepše posne ćufte u paradajz sosu: Ručak koji će vas oboriti sa nogu - spremne očas posla

Shutterstock

Recepti

Najlepše posne ćufte u paradajz sosu: Ručak koji će vas oboriti sa nogu - spremne očas posla

Podeli vest

Ćufte napravljene od tunjevine, povrća i začina odlično se slažu sa bogatim, mirisnim paradajz sosom, pa je ovo jelo odličan izbor i za ručak i za večeru.

Donosimo vam jednostavan i ukusan način da pripremite posne ćufte u paradajz sosu, savršen obrok kada želite nešto lagano, zdravo, a dovoljno sito.

Priprema ne oduzima mnogo vremena, a rezultat je vrlo ukusan.

Sastojci

Za ćufte:

  • 3–4 kuvana srednja krompira
  • 2 šargarepe
  • Peršun (po ukusu)
  • Beli, crni luk i praziluk – količina prema želji
  • So, začin, biber i aleva paprika
  • 2 konzerve krupne tunjevine (možete dodati i više)
  • oko 100 g kuvanog pirinča
  • 4–5 kašika mlevenih ovsenih pahuljica
  • 2–3 kašike prezli
  • 2–3 kašike kukuruznog brašna (za uvaljavanje)

Za sos:

  • Malo ulja (bez maslaca zbog posne pripreme)
  • 1 manji praziluk
  • 1 kašika kukuruznog brašna
  • 1 kašika aleve paprike
  • 500 ml paradajz sosa
  • 500 ml mlake vode

Foto: Shuterstock

 

Priprema

Skuvan krompir ostaviti da se ohladi pa ga izgnječiti. Šargarepu i sve vrste luka iseći sitno; po želji ih možete malo propržiti da postanu mekani.

Spojiti povrće sa tunjevinom, pirinčem i peršunom. Dodati začine po ukusu, pa umešati ovsene pahuljice i prezle. Smesu dobro umesiti dok ne postane kompaktna, a zatim oblikovati ćuftice.

Svaku uvaljati u kukuruzno brašno.

Po želji ih kratko propržiti da dobiju finu koricu ili ih ostaviti sirove za kuvanje direktno u sosu.

Foto: Shutterstock

 

Na malo ulja izdinstati iseckan praziluk. Ubaciti kukuruzno brašno i alevu papriku, kratko propržiti uz mešanje. Dodati paradajz sos i mlaku vodu, pa dobro sjediniti i sačekati da počne da vri.

Kad sos provri, pažljivo spustiti pripremljene ćuftice.

Kuvati približno 20 minuta, na umerenoj temperaturi, dok se sos ne zgusne, a ćufte upiju sve ukuse.

Ove posne ćufte savršeno se slažu sa pire krompirom, kuvnim pirinčem ili svežom salatom, izbor je na vama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Imate mišljenje?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Umro Bora Mercedes
Estrada

Umro Bora Mercedes

Borivoje Jovanović, poznatiji kao Bora Mercedes, kojeg je publika upoznala u takmičenju "Nikad nije kasno", preminuo je juče nakon duge borbe sa teškom bolešću.

13.12.2025

19:40