• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: coolinarka

07.05.2020

09:30

SOČNE KRMENADLE IZ RERNE! Evo kako da vam ispadnu MEKANE kao duša (FOTO)

Recepti

SOČNE KRMENADLE IZ RERNE! Evo kako da vam ispadnu MEKANE kao duša (FOTO)

Podeli vest

Idealno idu uz pire krompir

Sastojci

5 vecih krmenadli (oko 1 kg.)
1 glavica crnog luka
5 cenova belog luka

1 govedja kocka za supu
pola litre vrele vode
1 dl belog vina
od zacina so, biber, lovorov list
ulje, brasno za paniranje

Foto: youtube/jelajelena Petrovic

Priprema

Krmenadlama odstraniti kosti, oprati ih, prosušiti ubrusom, istanjiti čekićem, posoliti i pobiberiti. Zatim ih uvaljati u brašno (može integralnim, da budu malo tamnije) i pržiti na ulju u tiganju da dobiju lepu, rumenu boju. Kada se isprže, slagati ih u vatrostalnu posudu poprskanu uljem.

Preko krmenadli staviti nekoliko lovorovih listica.

Na istom ulju na kome su se pržile krmenadle, propržiti crni luk iseckan na rebarca, zatim dodati sitno iseckan beli luk i 3, 4 kašike brašna. U pola litre vrele vode razmutiti sitno izmrvljenu kocku za supu i time preliti luk i brašno u tiganju, još malo mešati da se zgusne i malo posoliti.

Preliti krmenadle sosom iz tiganja, da ih potpuno prekrije sos jer će one tečnost upiti. Poprskati ih vinom. Poklopiti vatrostalnu posudu ili je prekriti alu-folijom i peći u rerni 45 minuta na 180 stepeni, zatim skinite foliju i pecite ih još deset minuta otkriveno.

Možete dodati i po kašičicu slatke i ljute mlevene paprike, da bude pikantno.

Uz krmenadle može se servirati pire krompir, testenina, pirinač...I naravno, salata po izboru.

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zora

pre 4 godine

Mozete ih pripremiti na bilo koji nacin kremenadla je uvek suva. Uz razne sosove i druge dodatke zavarate nepce, zagrizete meso kad ono suvo.Preokrenete ga nekoliko puta u ustima,dobro izmesate i imate utisak da je socno ,a socno je ono sto je oko mesa. Kremenadla je suva a sve sto je dodato vas zavara i ne jedete meso vec nadev.

Politika

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set