• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: iće i piće

15.10.2021

13:05

ZOVU GA SLOŽENAC - OVO JEDNOSTAVNO JELO ĆE VAS ODUŠEVITI!

iće i piće

Recepti

ZOVU GA SLOŽENAC - OVO JEDNOSTAVNO JELO ĆE VAS ODUŠEVITI!

Podeli vest

"Složenac" sa tikvicama i krompirom svi obožavaju, posebno zbog toga što se sastoji od jeftinih sastojaka a ukus mu je neprocenjiv

Ukusan složenac sa tikvicama i krompirom je jelo koje se brzo i jednostavno priprema. Pravi se od omiljenih namirnica, a ako vam nije dovoljno za ručak samo povrće, onda "složenac" možete da poslužite i sa mesom po izboru.

Sastojci:

200g kačkavalja
veza sveže mirođije
2 jaja
1 tikvica
4-5 krompira
so, biber
1-2 čena belog luka
3 kašike majoneza
maslinovo ulje
1 paradajz

Priprema:

Kačkavalj, tikvicu i krompir izrendajte. Mirođiju iseckajte na sitno. Tikvicu posolite i ostavite da pusti vodu pa je ocedite. Polovinu kačkavalja stavite u činiju, dodajte mirođiju i jaje pa sve promešajte. Drugu polovinu kačkavalja pomešajte sa oseđenom tikvicom i krompirom. Dodajte so, biber , jaje i majonez pa promešajte dobro. Vatrostalnu posudu podmažite uljem. Sipajte smesu sa tikvicama i krompirom, poravnajte pa odozgo stavite kolutove paradajza. Potom stavite smesu sa sirom i mirođijom, poravnajte. Stavite u zagrejanu rernu 40 minuta na 180 stepeni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17