ŠTRUDLA SA JABUKAMA! Poslastica kojoj nećete odoleti

Shutterstock

23:00 Recepti 0

Informer | 18. 11. 2021.

ŠTRUDLA SA JABUKAMA! Poslastica kojoj nećete odoleti

Napravite ukusnu štrudlu ja jabukama


Sastojci:

pakovanje lisnatog testa

četiri kisele jabuke
200 g šećera
150 g suvog grožđa
jaje
60 ml mleka
šećer u prahu za posipanje

bakina kuhinja

Štrudla

Odmrznite lisnato testo. Jabuke oljuštite i isecite na kockice, dodajte šećer i suvo grožđe, pa ostavite da malo odstoji.

Rastanjite lisnato testo, pa po sredini celom dužinom rasporedite smesu s jabukama. Preklopite ivice, tako da formirate oblik valjka. Umutite jaje i mleko, pa time premažite štrudlu.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta, ili dok ne porumeni. Štrudlu ostavite da se malo ohladi, isecite i pospite šećerom u prahu.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.