
Shutterstock
SVINJETINA SA JABUKAMA! Bogata trpeza za čitavu porodicu
Napravite bogatu trpezu, kojoj neće odoleti gurmani u vašoj porodici
Sastojci:
1,5 kg svinjskog buta



dve glavice crnog luka
malo senfa
dve kašike meda
200 g slanine
so, biber
ulje

Shutterstock
Jabuke isecite na tanje kriške, a crni luk na kolutove. Meso zasecite na nekoliko mesta i u svako udubljenje stavite malo senfa i po komad jabuke.
Posolite i pobiberite, pa meso premažite medom. U nauljen pleh poređajte slaninu, crni luk, pa preko toga stavite meso.


Prekrijte folijom i pecite na 200 stepeni oko dva sata. Skinite foliju i pecite još 30 minuta. Meso secite na šnicle i služite uz prilog po želji i salatu.
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
alo/informer.rs | Subota, 25. 12. 2021.
-
bakina kuhinja | Subota, 25. 12. 2021.
-
informer.rs | Subota, 25. 12. 2021.
-
informer.rs | Subota, 25. 12. 2021.
-
Informer | Petak, 24. 12. 2021.
-
informer.rs | Petak, 24. 12. 2021.