OVAKVU PICU NISTE PROBALI! Peče se u tiganju, a ukus će vas oduševiti!

Pixabay

23:25 Recepti 0

informer.rs | 20. 01. 2022.

OVAKVU PICU NISTE PROBALI! Peče se u tiganju, a ukus će vas oduševiti!

Pica se obično sprema u ogromnim plehovima, međutim, evo drugačijeg načina kako da pripremite ovaj italijanski specijalitet


Ne treba vam previše vremena, jer ne sadrži kvasac tako da ne morate satima da čekate da naraste testo. 

Sastojci:

Za testo:

250 g brašna

120 ml vode

20 ml ulja (2 kašike)
malo kvasca
1 kašičica šećera
malo soli

bakina i dekina kuhinja

Pica

Za nadev:

kuvan paradajz gust ili kečap
suhomesnato po uzboru
malo maslina
šaka proprženih šampinjona
kačkavalj
malo listova suve slanine
origano 
komad tvrđeg sira

Priprema:

Umesiti mekano testo od navedenih sastojaka pa ostaviti na toplom da malo odmori. Razviti što tanje na veličinu tiganja. Od ove količine imaćete za 2 pice. Premazati testo paradajzom kuvanim ili kečapom, poređati sav prilog koji imate, posuti origanom. Testo ne treba da narasta, pecite odmah. Poklopite tiganj i pecite na tihoj vatri oko 15-20 min. Testo mora biti tanko nikako debelo jer će izgoreti i neće se ispeći. 



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.