
Pixabay
OVAKVU PICU NISTE PROBALI! Peče se u tiganju, a ukus će vas oduševiti!
Pica se obično sprema u ogromnim plehovima, međutim, evo drugačijeg načina kako da pripremite ovaj italijanski specijalitet
Ne treba vam previše vremena, jer ne sadrži kvasac tako da ne morate satima da čekate da naraste testo.



Sastojci:
Za testo:
250 g brašna


120 ml vode
malo kvasca
1 kašičica šećera
malo soli

bakina i dekina kuhinja
Za nadev:
kuvan paradajz gust ili kečap
suhomesnato po uzboru
malo maslina
šaka proprženih šampinjona
kačkavalj
malo listova suve slanine
origano
komad tvrđeg sira
Priprema:
Umesiti mekano testo od navedenih sastojaka pa ostaviti na toplom da malo odmori. Razviti što tanje na veličinu tiganja. Od ove količine imaćete za 2 pice. Premazati testo paradajzom kuvanim ili kečapom, poređati sav prilog koji imate, posuti origanom. Testo ne treba da narasta, pecite odmah. Poklopite tiganj i pecite na tihoj vatri oko 15-20 min. Testo mora biti tanko nikako debelo jer će izgoreti i neće se ispeći.
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
Informer | Četvrtak, 20. 01. 2022.
-
informer.rs | Sreda, 19. 01. 2022.
-
informer.rs | Sreda, 19. 01. 2022.
-
Informer | Sreda, 19. 01. 2022.
-
Bakina kuhinja | Sreda, 19. 01. 2022.
-
informer.rs | Utorak, 18. 01. 2022.