KATALONSKI KREM! Fini desert na bazi mleka i žumanca!

Shutterstock

14:04 Recepti 1

Iće&piće | 21. 02. 2022.

KATALONSKI KREM! Fini desert na bazi mleka i žumanca!

Katalonski krem je fini desert na bazi mleka i žumanca, pudingaste strukture sa staklastim karamel slojem na vrhu... Uživajte!

Sastojci: 

dve kašike gustina
500 ml mleka
štapić vanile
štapić cimeta
četiri žumanceta
60 g šećera

Za karamel:

60 g šećera

pola kašike vode

Shutterstock

Karamel sipajte preko krema, pa stavite u frižider da se stegne

Priprema: 

Gustin pomešati sa malo mleka, a ostatak sipati u šerpicu, ubaciti po štapić vanile i cimeta, te kuvati na laganoj vatri. Žumanca penasto umutiti sa šećerom. Iz mleka izvaditi vanilu i cimet, skloniti sa vatre, pa postepeno uz mešanje sipati umućena žumanca. Kuvanje nastaviti na pari, dodati gustin i mešati dok se krem ne zgusne. Krem zatim sipati u odgovarajuće činijice, pa staviti u frižider na nekoliko sati. Za karamel preliti šećer sa malo vode, staviti na vatru i mešati dok se šećer ne istopi. Karamel sipati preko krema, pa vratiti u frižider da se stegne.

Uživajte!



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.