Baklava sa makom! Ukusna poslastica koju svi VOLIMO

Pixabay

14:08 Recepti 0

Informer | 27. 04. 2022.

Baklava sa makom! Ukusna poslastica koju svi VOLIMO

Napravite baklavu na drugačiji nalin uz dodatak maka


Sastojci:

1/2 kg kora za pitu

čaša ulja (180 ml)
čaša šećera
čaša jogurta
četiri jajeta
250 g mlevenog maka
dve kašike brašna
kesica praška za pecivo
ulje za podmazivanje

pexels.com

Baklava

Za preliv:

četiri šoljice vode
četiri šoljice šećera
dve kesice vanilin-šećera

Umutite jaja i šećer, pa dodajte ostale sastojke. U pouljen pleh ređajte jednu po jednu koru i svaku premažite pripremljenim filom, dok ne utrošite sve sastojke.

Isecite baklavu na kocke i pecite u rerni na 180 stepeni oko 40 minuta. Pripremite preliv tako što ćete na ringli prokuvati vodu sa šećerom.

Preko vrele baklave sipajte ohlađeni preliv. Baklavu poslužite tek kada se dobro ohladi u frižideru.

BONUS VIDEO:



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.