TRI RECEPTA za UKUSNE TORTILJE, savršene za vrele letnje dane!

Shutterstock

19:11 Recepti 0

iće&piće/coolinarika.com | 04. 07. 2022.

TRI RECEPTA za UKUSNE TORTILJE, savršene za vrele letnje dane!

Tortilje se mahom pune mesom, ali uključuju i druge sastojke, poput pirinča, pasulja, zelene salate, paradajza, luka, sira i raznih začina...


Takosi sa brancinom i crvenim kupusom

Sastojci: paprika, paradajz, tri tortilje, 150 g prženog brancina, šolja iseckanog svežeg kupusa (crvenog ili običnog), veći avokado, kašika kisele pavlake, dve-tri kašike majoneza, sok od limuna
so, biber, peršun.
Priprema: 
Pomešati kiselu pavlaku, majonez, malo soka od limuna, so i biber. Kupus iseckati, preliti uljem i sokom od limuna, začiniti i promešati. Tortilje kratko zagrejati u suvom tiganju, pa odozgo rasporediti kupus, ribu, iseckani avokado, papriku i paradajz. Preliti pripremljenim sosom i odmah poslužiti.

Shutterstock

Takosi sa brancinom i crvenim kupusom

Juneći burito s pasuljem

Sastojci: 350 g mlevenog telećeg ili junećeg mesa, 100 g luka, konzerva seckanog paradajza, 300 g žute i crvene paprika, 100 g crvenog pasulja, 100 g šećerca, 2 kašike ulja, 3 kašičice suvog ljutog začina po izboru, so, pakovanje od 8 tortilja.

Priprema: Iseckajte luk i propržite na ulju kratko, pa dodajte meso i jednu kašičicu suvog ljutog začina, so i dinstajte dolivajući vodu 15-20 minuta. Dodajte paradajz iz konzerve, papriku iseckanu na kockice i nastavite da pržite još 15 minuta. Pred kraj dinstanja dodajte crveni pasulj (može i onaj iz konzerve), kuvani kukuruz šećerac, preostali suvi začin i malo peršuna. Tortilje blago zagrejte u rerni. Pazite da se ne prepeku, potrebno je da ostanu mekane. Na svaku tortilju stavite po par kašika nadeva, zarolajte i složite u pleh, pospite rendanim sirom i zapecite u reni desetak minuta. Poslužite sa grčkim jogurtom i kriškama limuna.

Shutterstock

Pikantni burito

Tortilje sa avokadom 

Sastojci: 4 tortilje, avokado, 2 paradajza, ostaci pilećeg mesa (koliko imate), 2 kuvane šargarepe, 100 g sira, 4 kašičice kisele pavlake, sok od pola limuna, malo ulja, vezica peršuna, so, biber.

Priprema: Avokado isecite na kockice i grubo izgnječite, prelijte sokom od limuna, dodajte iseckani peršun, posolite i pobiberite. Tortilju premažite kašičicom kisele pavlake. Redom slažite iseckanu piletinu, sir, paradajz, avokado i umotajte sve u rolnice. Svaku rolnicu stavite u tepsiju, premažite uljem i pospite narendanim sirom. Tortilje pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 15 minuta, odnosno dok ne dobiju finu koricu.

Shutterstock

Tortilje sa piletinom i avokadom

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.