SVINJETINA sa PAPRIKOM! Lagani, letnji obrok!

Shutterstock

11:09 Recepti 0

iće&piće | 11. 07. 2022.

SVINJETINA sa PAPRIKOM! Lagani, letnji obrok!

Ukoliko volite kinesku kuhinju, a verujemo da volite jer su jela preukusna i prave se lako i brzo, dopašće vam se dašnji recept...

Sastojci: 

kašika brašna
400 g svinjskog filea
žuta i crvena paprika babura
pet-šest kiselih krastavčića
manja glavica crnog luka
dva čena belog luka
komadić đumbira
četiri kašike soja sosa
malo pirinčanog sirćeta
so, biber, ulje

Shutterstock

Svinjetina sa paprikom

Priprema: 

Svinjetinu iseći na trake, posoliti i pobiberiti, uvaljati u brašno, pa kratko propržiti u tiganju na malo zagrejanog ulja. Ocediti i staviti sa strane, pa na istoj masnoći pržiti iseckan crni luk, da omekša. Dodati izgnječen beli luk i izrendan đumbir, mešati još minut, pa ubaciti paprike i krastavčiće isečene na štapiće. Začiniti, mešati tri minuta, vratiti meso, te preliti soja sosom i pirinčanim sirćetom. Pržiti još dva minuta, pa poslužiti.

Prijatno!



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.