
Shutterstock
PRAZNIČNE ŠNENOKLE! Starinska poslastica kojoj niko ne može da odoli
Napravite starinsku poslasticu koja nas vraća u detinjstvo, a to su šnenokle i imaćete ukusan desert za čitavu porodicu
Sastojci:
pet jaja



100 g šećera
kašičica i po ekstrakta vanile
prstohvat soli

Shutterstock
Priprema:
Odvojte belanca od žumanaca, a mleko stavite da se kuva na umerenoj vatri. Kada provri dodajte ekstrakt vanile. Belanca malo posolite pa umutite u čvrst sneg uz dodatak dve kašike šećera, a žumanca umutite s preostalim šećerom.
U vrelo mleko stavljajte po kašiku belanaca, okrećite ih kašikom pa vadite sa strane. Pomerite mleko s vatre. Nekoliko kašika vrućeg mleka sipajte u umućena žumanca, a onda celu smesu uz stalno mešanje sipajte u šerpu s mlekom.
Vratite ih na vatru i kuvajte još malo mešajući da dobijete gust fil. Servirajte po želji, u posebnu činiju po dve-tri šnenokle sa malo fila ili sav fil prelijte preko šnenokli. Preko možete da prelijete i čokoladom.


bonus video:
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
informer.rs | Subota, 17. 12. 2022.
-
informer.rs | Utorak, 20. 12. 2022.
-
informer.rs | Subota, 03. 12. 2022.