RIŽOTO KAKAV JOŠ NISTE PROBALI! Dodajte mu praziluk i pekorino sir i osetite pravu rapsodiju ukusa!

Shutterstock

22:45 Recepti 0

Iće i piće | 25. 01. 2023.

RIŽOTO KAKAV JOŠ NISTE PROBALI! Dodajte mu praziluk i pekorino sir i osetite pravu rapsodiju ukusa!

Malo pirinča, praziluka, belog vina, pekorino sir i još nekoliko namirnica i dobićete savršeno jelo.

Ukoliko ste ljubitelj rižota, verujemo da će vam ovaj, spremljen sa pekorino sirom i još nekoliko drugih namirnica, postati omiljen:

SASTOJCI:

  • 25 g maslaca
  • kašika ulja
  • četiri mlada luka
  • dva srednja praziluka
  • dva čena belog luka
  • 150 g pirinča
  • 80 ml belog vina
  • 800 ml bistre pileće supe
  • 40 g pekorino sira
  • so, biber

PRIPREMA:

U tiganju zagrejati maslac i ulje, pa pet minuta pržiti iseckan mladi luk, praziluk i beli luk. Dodati pirinač, mešati na jakoj vatri minut-dva, pa preliti vinom. Krčkati nekoliko minuta, pa dodati šolju supe. Mešati dok pirinač ne upije svu tečnost. Postupak ponavljati sa preostalom supom. Kad je pirinač skuvan, umešati rendani pekorino, posoliti i pobiberiti po ukusu, pa poslužiti dok je toplo.

BONUS VIDEO:



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.