• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: iće&piće

19.02.2023

17:33

JUNEĆI ĆEVAPI ZA POČETNIKE! Laki za pripremu, a bolji nego kafanski!

Shutterstock

Recepti

JUNEĆI ĆEVAPI ZA POČETNIKE! Laki za pripremu, a bolji nego kafanski!

Podeli vest

Ćevapi su verovatno najpoznatija srpska hrana, koja ima svoje brojne varijacije u pripremi, a ovo je samo jedna od njih, sarajevska... Uživajte!

Sastojci:

kilogram junetine od vrata
50 ml vode
tri čena belog luka

kašičica soli
pola kašičice bibera

Foto: Shutterstock

Domaći juneći ćevapi

Priprema: 

Vrat iseći na kockice i staviti u adekvatnu činiju. Beli luk sitno iseckati, staviti u šerpicu, dodati so, biber i vodu, pa kuvati dok ne proključa. Preliti meso, pomešati, prekriti krpom i ostaviti da prenoći u frižideru. Sutradan meso dvaput samleti na mašini za mlevenje mesa, pa ga dobro zamesiti. Od dobijene smese formirati ćevape, peći na roštilju ili u gril tiganju dok ne porumene sa svih strana, pa poslužiti.

Prijatno!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija