• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
author image
Informer.rs

Novinar

24.08.2023

10:35

Najbolji recept za testo za picu! Lako se pravi, a još brže jede

Shutterstock

Recepti

Najbolji recept za testo za picu! Lako se pravi, a još brže jede

Podeli vest

Umesto da kupujete testo za picu u pordavnici, možete da napravite domaće kod kuće i ukus će biti fantastičan.

Evo jednostavnog recepta za testo za picu:

Sastojci:

Za testo:

2 ½ šolje (oko 300 grama) brašna
1 kašika suvog kvasca
1 kašika šećera
1 kašika soli
1 supena kašika maslinovog ulja
1 šolja tople vode (oko 240 ml)

Foto: Shutterstock

 

 

Uputstva:

U maloj činiji, pomešajte toplu vodu, suvi kvasac i šećer. Ostavite da odstoji 5-10 minuta dok se ne stvori pena na površini. To znači da je kvasac aktivan i spreman za upotrebu.

Priprema testa

U većoj činiji, pomešajte brašno i so. Dodajte aktivirani kvasac i maslinovo ulje. Počnite mešati sastojke kašikom dok se ne formira grudvasta masa.

Prebacite testo na čistu, blago pobrašnjenu radnu površinu. Mesite testo 8-10 minuta dok ne postane glatko i elastično. Dodajte više brašna po potrebi ako je testo previše lepljivo.

Vratite testo u činiju, premažite ga malo maslinovim uljem i pokrijte krpom ili folijom. Ostavite ga da odstoji na toplom mestu oko 1 sat ili dok se ne udvostruči u veličini.

Foto: Shutterstock

 

 

Oblikovanje pice

Premažite pleh za picu ili tiganj za picu maslinovim uljem i pospite ga brašnom. Prebacite testo na pleh i koristite ruke da ga razvučete u obliku pice po želji.

Pokrijte pleh sa testom krpom i ostavite da odstoji još 15-20 minuta.

Pečenje

U međuvremenu, zagrijte rernu na 220°C. Nakon drugog dizanja, dodajte omiljeni sos, sir i nadev po izboru na testo.

Pecite picu u unapred zagrijanoj rerni 12-15 minuta, ili dok korica ne postane zlatno smeđa, a sir se rastopi i dobije lepu zlatno smeđu boju.

Izvadite picu iz rerne i ostavite da se malo ohladi pre sečenja.

Uživajte u vašoj domaćoj pici! Ovaj recept možete prilagoditi dodavanjem omiljenih sastojaka za nadev kao što su paradajz sos, sir, šunka, pečurke, paprika i sve što volite.

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set