• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
author image
Informer.rs

Novinar

23.10.2023

07:45

Norveška torta sa višnjama posuta listićima badema! Isprobajte savršenu kombinaciju ukusa (VIDEO)

Printscreen You Tube The Best Recipes

Recepti

Norveška torta sa višnjama posuta listićima badema! Isprobajte savršenu kombinaciju ukusa (VIDEO)

Podeli vest

Kiselkasto voće daje savršenu tortu slatkom filu i čini Norvešku tortu neodoljivom poslasticom

Norveška torta sa višnjama sinonim je za poslasticu koja se topi u ustima.

Između dva mekana sloja raspoređuje se puno fila sa dodatkom višanja. Obe kore za tortu posipaju se listićima badema.

Sigurni smo da ćete poželeti da je spremate iznova i iznova, budući da pored savršenog ukusa nije ni komplikovana za pripremu.

Sastojci:

Za kore:
120 g putera
100 g šećera
1 kašičica vanilin šećera
4 žumanca
1/5 šolje mleka
160 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
Za fil:
4 belanaca
150 g šećera
1/2 kašike limunovog soka
50 g listića badema
Za fil sa višanja:
300 g krem sira
200 g slatke pavlake
30 g šećera
100 g višanja

Foto: Printscreen You Tube The Best Recipes

 

 

Priprema:

U omekšali puter dodajte šećer i umiksajte. Dodajte jedno po jedno žumance, miksajte, uspite mleko i ponovo dobro umiksajte.

Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, pa prosejano dodajte u smesu za koru.

Sjedinite špatulom, pa izlijte smesu za tortu u dva odvojena pleha obložena pek papirom i poravnajte.

U belanca dodajte šećer, umutite, pa dodajte limunov sok i nastavite da miksate dok ne dobijete čvrst šne.

Rasporedite podjednake količine fila po korama za tortu u plehovima. Kašičicom napravite male talase po filovima, pa pospite listićima badema.

Pecite kore za tortu u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.

Kada se malo prohlade, sklonite pek papir, pa jednu koru prebacite na veći poslužavnik.

Pomešajte krem sir i slatku pavlaku, dodajte šećer i umiksajte. 

Fil prebacite u špric za kolače pa ravnomerno rasporedite polovinu količine po kori, dodajte višnje, pa nanesite i ostatak smese.

Prekrijte drugom korom.

Služite tortu sa višnjama kada se stegne u frižidferu.

 

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Preminuo Dijego Maradona
Fudbal

Na današnji dan: Preminuo Dijego Maradona

Na današnji dan, 25. novembra 2020. godine, preminuo je jedan od najboljih fudbalera svih vremena Dijego Armando Maradona. Napoliju je doneo dva šampionska pehara, a Argentini titulu prvaka sveta 1986. Igrao je još za Boku, Barselonu, Sevilju i Njuels old bojs, a selektor "gaučosa" bio je od 2008. do 2010.

25.11.2024

06:20

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set