• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

29.06.2024

14:02

Valjevska pileća supa sa bakinog šporeta! Neponovljiv recept sa posebnim dodatkom koji vraća na selo

Shutterstock

Recepti

Valjevska pileća supa sa bakinog šporeta! Neponovljiv recept sa posebnim dodatkom koji vraća na selo

Podeli vest

U Valjevu, poznatom po svojoj bogatoj kulturnoj i gastronomskoj tradiciji, valjevska pileća supa predstavlja jedno od omiljenih jela koje osvaja svojom jednostavnošću i punoćom ukusa.

Ova tradicionalna supa kombinuje sočno pileće meso sa kukuruznim brašnom i kajmakom stvarajući topao i hranljiv obrok koji osvežava i ugreva u isto vreme. Priprema se sa pažnjom i ljubavlju, čineći je idealnim izborom kako za porodične obroke tako i za posebne prilike. 

Ovaj recept će vam otkriti korake za pripremu autentične valjevske pileće supe, pružajući vam priliku da uživate u ukusu koji će vas vraćati u tradicionalnu srpsku kuhinju iznova i iznova.

Sastojci: 

1 pile

2 jajeta

250 grama kukuruznog brašna

1 kašika kajmaka
so

Foto: Shutterstock

 

Priprema: 

Pile isečeno na parčad skuvajte u 2,5 litra prethodno posoljene vode. Kad meso omekša, izvadite ga i ostavite sa strane. Kukuruzno brašno razmutite u malo vode i polako dodajte, neprestano mešajući, u vrijuću supu. Ostavite da ključa nekoliko minuta. Sklonite supu sa šporeta i kad se prohladi, dodajte polako i u tankom mlazu umućena jaja, neprestano mešajući. Na kraju dodajte kašiku kajmaka, promešajte i poslužite toplu.

Uživajte!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Momirović: Sporazum o slobodnoj trgovini sa Kinom unaprediće investicionu saradnju
Politika

Momirović: Sporazum o slobodnoj trgovini sa Kinom unaprediće investicionu saradnju

Sporazum o slobodnoj trgovini između NR Kine i Srbije, koji je danas stupio na snagu, predstavlja veliki korak za budućnost srpske ekonomije jer ćemo povlašćenim pristupom proizvodima srpskog porekla značajno unaprediti izvozne mogućnosti i konkurentnost kompanija iz Srbije, što će doprineti proširenju investicionih i proizvodnih kapaciteta u našoj zemlji, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović tokom predstavljanja Sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i NR Kine u Novom Sadu.

01.07.2024

14:29

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija