• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

23.06.2024

09:00

Kraljevska prasetina! Svinjsko meso sa ruskog dvora, prste da poližeš (VIDEO)

Shuterstock

Recepti

Kraljevska prasetina! Svinjsko meso sa ruskog dvora, prste da poližeš (VIDEO)

Podeli vest

Teleći Orlof je francusko jelo koje se u originalnom receptu priprema sa teletinom, a mi vam danas donosimo recept da ga pripremite na isti način samo sa svinjskim mesom.

Ovo raskošno jelo se izdvaja ukusom i razumljivo je zašto je napravljeno za kraljevsku porodicu. Francuski kuvar je napravio jelo od mesa bogatog ukusa za ruskog princa Orlofa po kojem je ova teletina i dobila ime. Danas se ovo jelo ne sprema samo sa teletinom, može biti i sa svinjskim mesom

Priprema je jednostavna, na oba načina. Ne zna se koji je ukusniji, a ovako pripremljeno svinjsko meso će oduševiti celu porodicu. 

Sastojci: 

900 g svinjskog karea 

1 crni luk 

450 g pečuraka 

100 g tvrdog sira 

2 paradajza 

1 konzerva ananasa 

majonez

1 čen belog luka 

Foto: Shuterstock

 

Recept za svinjsko meso princa Orlofa: 

Priprema: 

Isecite meso na šnicle debljine 1 cm. Pokrijte svinjetinu providnom folijom i izlupajte čekićem za meso. Posolite i pobiberite sa obe strane. U tiganju na malo ulja propržite sitno seckan crni luk, a kada on omekša dodajte i seckane pečruke. Pržite dok ne puste vodu i dok ne omekšaju.

Poređajte 5 šnicli u tepsiju koju ste obložili alu folijom, pa premažite majonezom koji ste pomešali sa mlevenim belim lukom. Preko sipajte deblji sloj smese sa pečurkama, pa stavite paradajz koji ste isekli na kolutove. Na svako parče mesa stavite kolut paradajza. Zatim pospite rendanim tvrdim sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta. Drugi pleh obložite alu folijom i poređajte preostalo meso. Preko stavite ananas isečen na kolutove, pa pospite rendanim sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija