• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.08.2024

10:00

Recept za posne pljeskavice! Toliko su ukusne da ćete ih stalno praviti - Spremaju se nikad brže!

Shutterstock

Recepti

Recept za posne pljeskavice! Toliko su ukusne da ćete ih stalno praviti - Spremaju se nikad brže!

Podeli vest

Pljeskavice od šargarepe i leblebija su idealna zamena za meso u vreme posta, ne samo zbog svoje hranljivosti, već i zbog mogućnosti da se lako prilagode različitim ukusima.

Posne pljeskavice od šargarepe i leblebija su izuzetno svestrano jelo koje možete prilagoditi svom ukusu. Dodavanjem različitih začina i dodataka, lako možete kreirati raznolike verzije ovog specijaliteta, što vam omogućava da uživate u novim i uzbudljivim kombinacijama ukusa svaki put kada ih pripremate.

Ove pljeskavice su bogate vlaknima i proteinima, što ih čini odličnim izborom za one koji žele balansiran i zasitan obrok bez mesa. Sa raznim dodacima i začinima, možete ih transformisati u pravu poslasticu koja će zadovoljiti sve gurmanske prohteve.

Foto: Shutterstock

 

 

Idealne su za vreme posta jer nema bolje zamene za njih!

Sastojci:

300 g šargarepe
250 g kuvanog slanutka
3 kašike prezle
začini po ukusu

Priprema:

Kako biste napravili posne pljeskavice prvo skuvajte šargarepu, a leblebije možete da koristite iz konzerve. Šargarepu iseckajte pa zajedno sa leblebijama ubacite u blender i izblendirajte, kako biste dobili homogenu smesu koju ćete moći da oblikujte rukama. Pomešajte smesu sa malo začina.

Sve dobro izmešajte rukama i dodajte prezle. Promešajte rukama još jednom i napravite pljeskavice od smese. Pržite u tiganju na malo ulja dok ne porumene. Ostavite da se ohlade i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i posne pljeskavice od tikvica i patlidžana.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Brnabić razmontirala Đilasa, Mariniku i bivšu vlast: Za njih ne postoji gori pakao od otvaranja novog radnog mesta! Zbog toga im je Vučić najgora noćna mora!
Politika

Brnabić razmontirala Đilasa, Mariniku i bivšu vlast: Za njih ne postoji gori pakao od otvaranja novog radnog mesta! Zbog toga im je Vučić najgora noćna mora!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić reagovala je na izjavu potpredsednice Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, Marinike Tepić o oglasu za posao koji je objavila kompanija Rio Tinto. Brnabić je istakla da za Dragana Đilasa, njegovu stranku i celokupnu bivšu vlast "izgleda da ne postoji gori pakao od otvaranja novog radnog mesta" i da im je zbog toga Aleksandar Vučić, čovek koji je otvorio 550.000 radnih mesta i koji ne namerava da stane, najveća noćna mora.

21.08.2024

11:06

TV

Hronika

Sud BIH odlučuje o izručenju jataka šiptarskog teroriste Fatona Hajrizija: Uhapšen u Bijeljini posle ubistva policajca kod Loznice
Hronika

Sud BIH odlučuje o izručenju jataka šiptarskog teroriste Fatona Hajrizija: Uhapšen u Bijeljini posle ubistva policajca kod Loznice

Zoran Miletić, osumnjičen da je pomagao šiptarskom teroristi Fatonu Hajriziju, koji je, u Lipničkom Šoru, kod Loznice, ubio policajca Nikolu Krsmanovića i ranio njegovog kolegu Vjekoslava Ilića, pojaviće se sutra pred Sudom BIH, nakon čega će sudije doneti odluku da li će, po zahtevu iz Beograda, on biti izručen srpskom pravosuđu ili ne.

21.08.2024

11:29

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija