• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
author image
Informer.rs

Novinar

04.09.2024

14:00

Odličan recept za kisele krastavčiće! Zimnica koju svi vole pravi se lako i brzo

Shuterstock

Recepti

Odličan recept za kisele krastavčiće! Zimnica koju svi vole pravi se lako i brzo

Podeli vest

Vreme je pravljenja zimnice, a kiseli krastavčići u teglama trebalo bi da se nađu u svakoj ostavi.

Potrebni su vam sitni kiseli krastavci (kornišoni) i začini koji im daju poseban ukus.

Sastojci:

5 kg kornišona
3 l vode
1 l sirćeta
3 kašike mirođije
lovorov list
6 kašika šećera
6 kašika soli
1 vinobran
biber u zrnu
seme slačice

Foto: Shuterstock

 

Priprema:

Operite kornišone u nekoliko voda stavite ih na čistu krpu da se ocede, pa ih uspravno poređajte u prethodno oprane tegle.

U svaku teglu dodajte po jedan lovorov list, jedan cvet komorača, kašičicu semena komorača i malo bibera u zrnu.

Sledi priprema preliva kojim se tegle pune: Pomešati vodu i sirće, dodati so i šećer, dobro promešati i stavite da provri. Kada počne da ključa, sklonite preliv sa šporeta.

Ostavite da se malo prohladi, pa dodajte vinobran i mešajte dok se dobro ne istopi. Sipajte preliv u tegle da potpuno prekrije krastavce i svaku dobro zatvorite poklopcem.

Zatim poređajte tegle u široku tepsiju, na čije dno ćete prvo postaviti krpu.

Naliti mlakom vodom do vrha tegle i staviti na šporet da voda ključa oko 15 minuta. Kada krastavci dobiju svetlo zelenu boju, a mehurići sa dna tegle krenu ka poklopcu, to je znak da su kornišoni gotovi.

Izvadite ih iz vrele vode i uvijte tegle u ćebe. Neka tako prenoće, a sutradan ih stavite u ostavu. 

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set